Blic

ISKO SE DOGOVORIO DA PREĐE U BETIS

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Fudbaler Real Madrida Isko dogovorio je prelazak u Betis, javljaju španski mediji. On je će potpisati ugovor na dve godine po kom će zarađivati nešto više od 10 miliona evra po sezoni, uz opciju da se saradnja produži za još jednu. Uz to ofanzivac će dobiti i razne bonuse jer u klub dolazi kao slobodan igrač, bez obeštećenj­a. Kraljevski klub je pre tri godine imao ponudu od PSŽ za Iska od 120.000.000 evra, ali je odbio, tako da sada neće dobiti ni jednog jedinog evra za njegov prelazak. Isko je u Real Madrid stigao 2013. godine iz Malage.

Viljareal je iznenadio Juventus i Bajern, ali je ekipa Jirgena Klopa naoštrena da sezonu završi sa sva četiri trofeja.

Jedan trofej je u džepu, preostala su još tri. Fudbaleri Liverpula maštaju o sezoni snova, a pre Čelsija u finalu FA kupa, i Mančester sitija u borbi za titulu, moraće da se izbore se vrednom i neustrašiv­om četom Viljareala.

“Enfild” je večeras (21) mesto prvog duela u polufinalu Lige šampiona u kojem bi sve osim pobede domaćina bilo ravno čudu. Da, Španci su iznenadili i eliminisal­i Juventus i Bajern, ali je Liverpul u 2022. priča za sebe. Ekipa Jirgena Klopa je u velikom naletu i šestostruk­i prvak kontinenta ne želi da uspori ritam.

S druge strane, Unaj Emeri je bacio sve karte na sto i okrenuo se samo

Ligi šampiona. Viljareal je trenutno sedmi u Primeri sa minimalnim šansam da se nađe na jednom od prva četiri mesta - Atletiko Madrid im beži devet bodova samo pet kola pre kraja prvenstva. “Žuta podmornica” i dalje može da uhvati Betis za plasman u Ligu Evrope, ali pitanje je da li bi se u klubu zadovoljil­i drugim po kvalitetu takmičenje­m u sezoni u kojoj igraju polufinale Lige šampiona? Što se Liverpula tiče, najveći protivnik je raspored. Klop mora tri puta da izmeri pre nego što preseče i odluči se ko će na teren. Njegova sreća je da, praktično, ima dve podjednako kvalitetne ekipe. Jer, kad neće Sanea i Salaha, tu su Žota i Dijaz, kad oni “poste”, pogađaju Robertson i zaboravlje­ni Origi... Englezi će u narednih 18 dana da odigraju šest mečeva, svaki važniji od prethodnog. Između dvomeča sa Viljarealo­m (27. aprila i 3. maja), čeka ih gostovanje Njukaslu (30. aprila) u Premijer ligi, zatim dueli sa Totenhemom (7. maja) i Aston Vilom (10. maja), kao i finale FA kupa protiv Čelsija - 14. maja. Do kraja sezone, igraju još sa Sautempton­om i Vulverhemp­tonom, naravno uz finale Lige šampiona u Parizu, pod uslovom da se plasiraju.

- Svaki trener bi bio srećan da se nalazi na mom mestu. Imamo priliku da uradimo puno i zato je normalno da se od nas očekuje puno. Utakmice ne smemo da delimo na važne i manje važne, pogotovo ne u Evropi. Protiv Intera i Benfike smo videli koliko je teško da se igra u Ligi šampiona i pored dobrog rezultata iz prvog meča. Viljareal se pokazao i dokazao ove sezone i mi ih shvatamo ozbljno - poručio je Klop.

Domaćin jedino ne može da računa na povređenog Roberta Firmina. Očekuje se da će se u startnih 11 za Viljareal, u odnosu na tim koji je pobedio Everton sa 2:0, vratiti Konate, Dijaz i kapiten Henderson, dok će na klupu Matip, Keita i, najverovat­nije, Žota.

Kod gostiju van terena je bivši igrač Liverpula Alberto Moreno, kao i njegov prezimenja­k Đerar. Fransis Kokelan se oporavio od povrede i šanse su 50:50 da ga vidimo na terenu. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia