Blic

KECMANOVIĆ SLAVIO, ZVEREV ISPAO

-

Miomir Kecmanović pobedio je Nemca Danijela Altmajera sa 6:2, 6:4 i plasirao se u četvrtfina­le turnira u Minhenu, gde ga danas očekuje bolji iz duela Ilja Ivaška - Nikoloz Basilašvil­i. Kecmanović se sa 35 bodova u Minhenu probio do 32. mesta na ATP listi, a ako bude podigao trofej, mogao bi da uđe u top 30. Inače, već na startu je eliminisan Aleksandar Zverev, od kog je bio bolji Holger Rune sa 6:3, 6:2.

put da veže četiri meča, ali problem predstavlj­a misteriozn­a bolest sa kojom se bori više od mesec dana. Novak se verovatno zato i sklonio od gužve, kako bi na miru odlučio - šta dalje.

- U ovom trenutku, za njega je najvažnije da igra. Rezultati su u drogom planu, Mora da sakuplja mečeve, jer jedino tako može da se vrati u formu za Rolan Garos. Sa nedeljama, njegova igra će da raste i uskoro ćemo da vidimo pravog Novaka rekao je bivši teniser Greg Rusedski.

Slično razmišlja i legendarna Belgijanka, Žistin Enan.

- Profesiona­lni teniseri nisu mašine i znali smo da će Nole, pre ili kasnije, da

naleti na prepreke. Međutim, sigurna sam da će da reši sve probleme i da će se vratiti u velikom svetlu. Igrao je malo mečeva u 2022. i logično je da se na terenu nije osećao prijatno,. Bilo je tu i drugih problema... Potrebno mu je još malo vremena - dodala je Enan.

Koliko je Novakovo i Rafino rivalstvo duboko, dovoljno govori podatak da je Đoković, od ukupno 38 izgubljeni­h finala, čak 13 puta stao pred Špancem. Ipak, kada su finala u pitanju, naš teniser vodi sa 15:13, kao i u međusobnim duelima, skor je 30:28.

Nadal ga je čak četiri puta pobedio u finalu Rima, tri puta na Rolan Garosu, po dva puta u Monte Karlu i na US openu, odnosno po jednom u Indijan Velsu i Kvinsu. Marej je osam puta bio bolji od Đokovića u finalima, Federer je slavio šest puta, Vavrinka tri, a Zverev dva puta. Po jednom, Đokovića su na putu do trofeja zaustavlja­li Medvedev, Conga, Has, Čilić, Hačanov i nedavno Rubljov u Beogradu.

Novak je u karijerio osvojio 86 turnira, 37 mastersa i 20 grend slemova, a još samo šest trijumfa ga deli od jubilarne hiljadite pobede! Ako bude slavio u Madridu, put Rima (od 8. do 15. maja) bi krenuo sa 999 pobeda.

Što se Madrida tiče, Novak prošle godne nije igrao, tako da ne brani bodove, a ima priliku da osvoji dodatnih 1.000 i da tako poveća prednost na ATP listi. ■

nikola kalinić je osvojio 39,7 odsto glasova

košarkaš Mege Nikola Jović za najboljeg mladog igrača regionalne lige.

Crveno-beli su se direktno plasirali u polufinale ABA lige, gde čekaju boljeg iz duela Cedevita Olimpije i Igokee. ■

 ?? ?? pitanje je da li će se đoković oporaviti od bolesti do starta turnira
pitanje je da li će se đoković oporaviti od bolesti do starta turnira
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia