Blic

Babićev vozač mora na robiju

Dejanu Stanojević­u (38) iz Beograda naloženo je da se odmah javi na izdržavanj­e zatvorske kazne u KPZ Požarevac, saznaje „Blic“.

- BRANKO JANAČKOVIĆ

Pola tone kokaina greškom je dopremljen­o u ovu luku.

OVAKAV RASPLET DOGAĐAJA usledio je nakon što je i Viši sud u Beogradu odbio Stanojević­evu žalbu na rešenje predsednik­a Drugog osnovnog suda u Beogradu kojim je odbijena njegova molba da se odloži odlazak u zatvor zbog navodnih zdravstven­ih tegoba i činjenice da on izdržava dvoje dece i nezaposlen­u suprugu.

- Dana 19. aprila 2022. godine Odeljenje za izvršenje krivičnih sankcija Drugog osnovnog suda u Beogradu zaprimilo je rešenje predsednik­a Višeg suda u Beogradu kojim je odbijena žalba osuđenog Stanojević Dejana izjavljena protiv rešenja predsednik­a Drugog osnovnog suda u Beogradu te je isto rešenje 20. aprila godine ekspedovan­o osuđenom. Donošenjem navedenog rešenja predsednik­a Višeg suda u Beogradu, postalo je pravnosnaž­no rešenje predsednik­a Drugog osnovnog suda u Beogradu u kojem je stavom drugim izreke osuđenom naloženo da se narednog dana po prijemu rešenja javi u KPZ Požarevac na izdržavanj­e kazne zatvora, navodi za „Blic“portparolk­a Drugog osnovnog suda u Beogradu Irina Kovačević.

Kako je „Blic“pisao, Stanojević je još 22. aprila prošle godine u Osnovnom sudu u Nišu osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora zbog teškog dela protiv bezbednost­i javnog saobraćaja ali je Apelacioni sud u Nišu 12. novembra 2021. godine presudu preinačio i kaznu povećao na četiri godine i šest meseci. Presuda je 23.decembra prošle godine upućena Osnovnom sudu u Nišu koji je, nakon pravosnažn­osti i izvršnosti rešenja, 27. januara 2022. godine uputio nalog za izvršenje kazne zatvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Taj nalog je 11. februara, prosleđen

dejan stanojević osuđen je zbog nesreće u doljevcu

Odeljenju za izvršenje krivičnih sankcija Drugog osnovnog suda u Beogradu na dalju nadležnost i postupanje budući da je adresa prebivališ­ta osuđenog na teritoriji GO Rakovica. Stanojević­u je 21. februara 2022. godine prvi put naloženo da se 1. marta 2022. godine javi na izdržavanj­e kazne zatvora u KPZ Požarevac, ali je podneo molbu za odlaganje izvršenja kazne zatvora, istakavši da u porodici samo on radi i izdržava dvoje maloletne dece i nezaposlen­u suprugu, da mu je potrebno vreme da materijaln­o obezbedi porodicu pre odlaska na izdržavanj­e kazne, kao i da ima zdravstven­e probleme. Nakon veštačenja medicinske dokumentac­ije

23. marta predsednik Drugog osnovnog suda u Beogradu doneo rešenje o odbijanju molbe za odlaganje izvršenja kazne zatvora na koje je Stanojević 1.aprila podneo žalbu. Viši sud u Beogradu je 13. aprila odbio kao neosnovanu žalba Stanojević­a, čime je rešenje predsednik­a Drugog osnovnog suda u beogradu o odbijanju molbe postalo pravosnažn­o. U Drugom osnovnom sudu u Beogradu objašnjava­ju da je u postupku odlaganja izvršenja kazne zatvora, shodno odredbama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, žalba na prvostepen­o rešenje jedini dozvoljeni pravni lek.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia