Blic

HAMILTON: NIJE KRAJ

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Poslednjih dana u krugovima Formule 1 se spekulisal­o da bi ova sezona mogla da bude i poslednja za Luisa Hamiltona, ali on ne misli tako. I pored lošeg starta i trenutno sedme pozicije u generalnom poretku vozača, Hamilton ne planira da odustane tako lako, iako ima 28, a lider Šarl Lekler 86 bodova. Osvrćići se na poslednje napise u medijima, Hamilton je na svom Instagram profilu uz fotografij­u iz garaže Mercedesa, napisao: “Radim na svom remek delu, ja ću biti taj koji će odlučiti kada je sve gotovo”. Hamilton je, inače, doputovao u Majami gde se u nedelju (21.30) vozi peta trka šampionata bi on više voleo da pretiče u krivinama, na kočenju, točak uz točak, nego na pravcu, kao na auto-putu. Naime, DRS je uveden da učini preticanje mogućim, a ne neizbežnim kao sada.

- Voleo bih da skinemo DRS i da vidimo kakva je trka u stvari, da li smo u mogućnoti da bolje pretičemo nego ranije. DRS je doveden kao pomoć pri preticanju, ali sada osećam kao da je to jedina stvar koja nam omogućava da se pretičemo. Znate, DRS nije postoja u Formuli 1 punih 70 godina. Uveden je kao eksperimen­t, međutim, ostao je. Mislim da preticanje mora da ostane težak i naporan manevar - smatra Sebastijan Fetel. Ponovo se vraćamo na Imolu. Albon, Gasli i Hamilton su više od pola trke vozili jedan za drugim, bez prilike da se pretiču, jer su stalno bili unutar jedne sekunde, odnosno koristili su DRS jedan protiv drugog. Zato će se nastaviti debata o tome da li je DRS potreban, kao i da li bi mogao da funkcioniš­e drugačije. Trkanje i obilaženje podižu adrenalin, preticanje u brzoj traci, stalno i neprekidno iz kruga u krug poziva da uzmete daljinski u ruku i promenite kanal. ■

Srpski as je potvrdio da ne želi da traži novi klub i da će potpisati supermaks ugovor, ako ga bude dobio.

Povređen i opterećen sa pet ličnih grešaka u poslednjoj četvrtini, Nikola Jokić nije mogao više od 30 poena (šut iz igre 12-18), 19 skokova i osam asistencij­a. Još jedna MVP partiija srpskog asa nije bila dovoljna Denveru da izbegne poraz od domaćih Golden Stejta (102:98) i eliminacij­u u prvom kolu plej-ofa sa 4:1.

Voriorsi su, ponovo, svi do jednog jurili za Jokićem koji je na kraju jedva stajao na nogama.

Utisak je da je Jokić jedini verovao da Nagetsi mogu da doguraju daleko bez povređenih Džamala Mareja i Majkla Portera juniora ali je, kao i više puta ove sezone, izostala pomoć saigrača. Zato i ne čudi da je prvo pitanje na koje je Nikola morao da odgovori američkim novinarima bilo: Da li ostajete u klubu?

Jokić je favorit da drugu sezonu zaredom bude izabran za najkorisni­jeg igrača NBA lige i mnogi stručnjaci smatraju da Nagetsi ne koriste dovoljno njegov šampionki potencijal.

Sigurno je da u ligi ima timova u kojima ne bi morao sve sam i sa kojima bi mogao do prstena. Takođe, njemu je ostala još jedna godina aktuelnog ugovora po kojem mu u narednoj sezoni pripada 33,616 miliona dolara. Vidno razočaran ispadanjem, Jokić je kao iz topa odgovorio da neće promeniti dres, odnosno da ostaje u četi trenera Majkla Melouna.

- Ako ponuda bude na stolu, naravno da ću da je prihvatim, jer volim ovaj klub i zaista volim ljude koji ovde

Nikola Jokić može da bude zadovoljan svojim igrama i statistiko­m u sezoni, međutim ponovo nije imao adekvatnu podršku saigrača

ekipu. Imako igrače, imamo delove koji mogu da naprave lepu celinu. Jedino pitanje je, da li ćemo da radimo zajedno! To je jedino pitanje na koje svi zajedno moramo da odgovorimo iskren je Jokić.

Na kraju, pričao je i o šansama da MVP trofej ostane u njegovom vlasništvu.

- Ako ne budem dobio nagradu, neću se ubiti. Ako dobijem, proslaviću kao što dolikuje, uz muziku, pivo, prijatelje i porodicu - našalio se Jokić.

Nikola odlazi na zasluženi odmor, ali u Nagetsima već sada moraju da se pripremaju za narednu sezonu. Jer, ovako, kao što je bilo do sada, više ne može.

Jokić se potrošio kao da je odigrao duplo više utakmica od ostalih košarkaša u ligi. Igrao je bez predaha, u proseku 36 minuta, a to nije moglo da bude dobro za njegovo telo.

Pravo je čudo da prethodne sezone nije imao više problema sa povredama, na sreću. *■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? hamilton je stigao u majami gde se trka vozi
. maja u . sati
hamilton je stigao u majami gde se trka vozi . maja u . sati

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia