Blic

„JEDVA ČEKAM DA DOĐEM U SRBIJU“

-

Jokić je odmah posle meča otkrio da zna šta je prvi korak koji će da napravi. Nikola ne krije da je vezan za domovinu i svoj Sombor, a sada će prvi put da dođe kao otac. Krajem septembra prošle godne, njegova supruga Natalija se porodila i na svet je donela ćerku Ognjenu. - Krećem u Srbiju što pre bude moguće. Sada imam ćerku, biće još bolje. Tu su i prijatelji, porodica, moji konji... - rekao je najbolji igrač Denvera. Naravno, sve nas zanima i da li će Jokić da igra za reprezenta­ciju Srbije na Evropskom prvenstvu od 1. do 18. septembra. Među „orlovima“nije bio još od Mundobaske­ta u Kini 2019, a najviše nam je nedostajao prošle godine u kvalifikac­ijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Njegov menadžer Miško Ražnatović je nedavno rekao da Nikola želi da igra za Srbiju i da Denver ne može da mu zabrani da prihvati poziv selektora Svetislava Pešića. Ražnatović je dodao i da će odluka uskoro da bude objavljena.

rade - iznenadio je Jokić sve izjavom posle poraza od Voriorsa u petoj utakmici serije.

On je prošlog leta stekao mogućnost da potpiše petogodišn­ji supermaks ugovor vredan oko 241 milion dolara. Zbog toga što je u NBA ligi šest godina, morao je da sačeka da se ova sezona završi kako bi ga i potpisao.

Naravno, postoji i opcija da odbije ugovor, da odradi sezonu 2022/23. i da na leto naredne godine postane slobodan agent i da tako sam sebi, bez ograničenj­a, izabere novi klub. Međutim, očigledno je da Džoker o tome ne razmišlja, bar ne u ovom trenutku. Jokić je uveren da Denver, sa zdravim Marejom i Porterom, uz nekoliko pojačanja, može do trona.

- Mislim da ima nečega u tome što gradimo. Da li imamo talentovan­e igrače? Da li možemo nešto veliko? Siguran sam da ste ove sezone videli kako klubovi prave supertimov­e koji im nisu doneli željeni rezultat. Bar ja tako to vidim. Zato, da, mislim da imamo talentovan­u

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia