Blic

BRUTALNA NASILJA POSLEDNJIH MESEC DANA

-

5. april

D. R. (36) iz okoline Doljevca nožem je izbo nevenčanu suprugu R. A. (37), samo nedelju dana nakon što je izašao iz zatvora u kojem je bio zbog kršenja mere zabrane prilaska nevenčanoj ženi. Kako je ispričala R. A. nevenčani suprug ju je godinama tukao i pretio da će je ubiti, a nakon što ju je izbo pred policajcim­a poručio joj je “kad izađem iz zatvora, otkinuću ti glavu”.

5. april

Samanta V. (31), mlada majka dvoje dece, pronađena je mrtva u lokvi krvi i prekrivena ćebetom u iznajmljen­om stanu u Vlasotincu, a policija je odmah krenula u potragu za njenim dečkom Dejanom R. inače državljani­nom Severne Makedonije.

7. april

Nadu S. (48) iz Pančeva dve nedelje je zlostavlja­o emotivni partner Zoran K. (53), a zatim je vezao za krevet, pa joj sipao sonu kiselinu u oči! Iz straha za svoj i život njene dve ćerke nije ga odmah prijavila policiji. Napadač je, navodno, pre 20 godina ubio taštu zbog čega je bio osuđen na 15 godina zatvora.

8. april

Samo mesec dana nakon što je izašao sa lečenja iz psihijatri­jske bolnice u Čačku, Ilija G. (21) je ubio svoju rođenu majku, Snežanu G. (49), ali i oca i dedu. Kako su ispričale komšije majka i otac su Iliju prijavljiv­ali više puta za nasilje u porodici.

15. april

Snežanu P. (59) iz vatrenog oružja ubio je Petar B. (60) iz Loka, kod Titela, njen bivši partner. Nesrećna žena radila je kao konobarica u lokalnoj kafani u Loku. Osumnjičen­i se prvo potukao sa Snežaninim sadašnjim partnerom, nakon čega se ona umešala kako bi smirila strasti. Međutim, ubica je tada otišao besan do svoje kuće po pištolj, nekako uspeo da namami bivšu partnerku da izađe ispred kafane, a onda pucao u nju.

16. april

Sredovečni muškarac iz Zemuna brutalno je na ulici pretukao ženu S.V. i njenog psa labradora, a snimak napada osvanuo je na društvenim mrežama. Na snimku se vidi kako na podu leži žena, a zatim i muškarac koji vidno iznerviran počinje da šutira prvo životinju, a nakon toga i da udara ženu.

23. april

Beograđank­u N. G. (27) u vikendici na Divčibarim­a minulog vikenda brutalno je pretukao njen momak, 21-godišnji S. M. Kako je ispričala za “Blic”, ona je godinu dana trpela psihičko zlostavlja­nje, da bi onda za Vaskrs bila fizički napadnuta, pošto ju je momak prvo davio, zatim joj slomio rebra, a onda je takvu izbacio po mrklom mraku iz automobila u nedođiji.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia