Blic

Za Prvi maj sunce, a negde i pljusak

- B. V.

KRAJ APRILA OBELEŽILI su hladni dani i obilne padavine, međutim, prema vremenskoj prognozi koju je za “Blic” uradio meteorolog iz Novog Sada, profesor geografije Marko Čubrilo, “pred nama je nešto lepši prolećni period”.

Čubrilo kaže da se za vikend koji obuhvata i 1. maj očekuje promenljiv­o oblačno i malo toplije vreme, ali temperatur­e i dalje neće biti toliko visoke kako smo navikli u ovom delu godine.

- Preovladav­aće duži sunčani intervali, ali atmosfera neće biti sasvim stabilna, tako da u oba dana, a posebno u subotu, 30. aprila, treba očekivati pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavino­m, posebno nad istočnim i središnjim predelima Srbije. Duvaće slab do umeren vetar, a u nedelju nad košavskim područjem, nad južnim Banatom, povremeno i pojačan istočni i jugoistočn­i vetar kaže Marko Čubrilo.

Jutra će biti sveža, ali će dnevni maksimumi biti prijatni uglavnom od 16 do 21 stepen.

Prva dva dna naredne sedmice, koji obuhvataju praznične dane, očekuje se da bude takođe promenljiv­o oblačno i umereno toplo, ponegde uz pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavino­m.

- Za razliku od vikenda, ova dva dana pljuskova će uglavnom biti nad brdsko-planinskom delu Srbije i možda ponegde na krajnjem severozapa­du. Duvaće jugoistočn­i vetar, uglavnom slab, osim u zoni pljuskova gde nakratko može biti jak - poručuje meteorolog i naglašava da konkretno za praznik 1. maj očekuje se tipično prolećno vreme, promenljiv­o, uz dosta sunca, ali sa manjom verovatnoć­om da nas ipak iznenadi prolećni grmljavins­ki pljusak.

- Za sada nema najava za jake oluje i vremenske nepogode - zaključuje Marko Čubrilo. ■

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia