Blic

UBIJENI POZNAT POLICIJI

- Silvija Jovanović

Inače, kako je “Blic” pisao, Luka Žižić poznat je policiji odranije. Tako je, kako nezvanično saznajemo, u svom dosijeu ubijeni imao nanošenje telesnih povreda, kao i tešku krađu.

kojem je ubistvo počinjeno, ništa nije nagoveštav­alo da će se, nešto nakon 19 sati, dogoditi stravičan zločin u njihovom kraju, i da će žrtva biti, ni manje, ni više, nego njihov komšija za koga svi imaju samo lepe reči. Oni objašnjava­ju šta su videli ili načuli oko samog ubice koji je nakon zločina nestao bez traga i glasa.

- Ubica je pre samog zločina nekoliko puta kružio oko ovih zgrada. Verovatno je “ispitivao teren”. Nakon što se prošetao po bloku, ušetao je u lokal, potražio da ode do toaleta, a kada je iz njega izašao, razvoj događa je svima dobro poznat. Nakon što je usmrtio Luku, ubicu su Žižićev brat i još neki ljudi napali, bacili na pod, skunuli mu masku i

kačket, međutim, ubica je uspeo da se izvuče i pobegne - objašnjava­ju nam oni.

Kako dalje govore, ubica je nakon počinjenog zločina potrčao među prolaze koji se u zgradi ubistva nalaze, tom prilikom ostavio tragove krvi za sobom, a potom, brzo otišao do električno­g trotineta, koji je, kako objašnjava­ju, već unapred pripremio u obližnjem žbunju, te se, kako kažu, uputio u pravcu reke Save, od kada mu se gubi svaki trag.

Podsetimo, prošle nedelje u četvrtak, ubica obučen u radno odelo i florescent­nu jaknu ušao je u kafić “Ritual”, gde je Luka Žižić sedeo sa prijatelji­ma i bratom. Zamolio ih je da ode do toaleta, gde se kratko zadržao i iz kojeg je ubrzo izašao sa pištoljem u ruci i prišao Luki, te mu ispalio metke u glavu i grudi, nakon čega je ovaj podlegao ranama.

Nakon što je usmrtio Luku, ubicu su Žižićev brat i njegovi prijatelji napali, bacili na pod, skinuli mu masku i kačket

 ?? ?? luka žižić sahranjen je u crnoj gori
luka žižić sahranjen je u crnoj gori

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia