Blic

OPROŠTAJ OD OSIMA

-

- Sinoć su mi javili da je gospodin Osim preminuo. S njim imam mnogo uspomena. Stvorio je sjajnu ekipu za SP 1990. Napravio je sjajan tim od Džef junajteda, od reprezenta­cije Jugoslavij­e... Njegova sposobnost da shvati igrače bila je izvrsna. Molim se za njega. (Predsednik FS Japana Kozo Tašima)

- Moj dragi drug, čitavog života, moj komšija, njegova deca, njegova Asima, svi mi... U najtežoj boli... Otišao nam je najveći i najbolji Sarajlija... Na slici, nakon što smo Ivica Šarić i ja otpevali “Konjuh planinom” njemu u čast... (Bogdan Tanjević)

- Iskreno saučešće porodici. Prilično me je pogodila vest o njegovom odlasku. Ostavio je dubok trag u mojoj igračkoj karijeri. Imali smo super saradnju. Mundijal u Italiji i sve što smo tamo doživeli ostaće u posebnom sećanju. Pamtiću ga kao inteligent­nog čoveka i fudbalskog stratega koji je imao sjajnu intiuciju. Ivica Osim je bio jedno od najznačajn­ijih fudbalskih imena nekadašnje Jugoslavij­e i tako će ostati upamćen. Neka mu je večna slava. (Dragan Stojković)

- Šta? Nemam komentar... Nemam komentar. Neću plakati... Neću plakati. (Dejan Savićević)

- Iskreno da vam kažem, Ivica Osim je bio veliki čovek, veliki trener, za mene lično i najveći na ovim našim prostorima. Ponosan sam što smo sarađivali u Partizanu i smatram da mu je boravak u našem klubu možda i najuspešni­ji u trenerskoj karijeri. Smatram ga velikim prijatelje­m i veoma mi je žao što nas je napustio jer se radi o izuzetnoj ličnosti i mom, velikom, velikom prijatelju. (Žarko Zečević)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia