Blic

ŽAO MI JE BEKERA, MOLIM SE ZA NJEGA

Đoković spreman za prvi meč u Madridu U početku nisam znao šta se dešavalo, jer sam ostajao bez snage, kao što je bio slučaj sa Rubljovom u finalu, kaže najbolji teniser na svetu.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Na tribinama “Kaha mahika” u Madridu bila je fudbalska atmosfera kao da se igrao “el klasiko”. Igrači Reala su se na desetak kilometara udaljenom “Santijagu Bernabeuu” radovali u subotu, kada su obezbedili novu titulu, dok je ponedeljak u glavnom gradu Španije bio rezervisan za tenisere.

Naime, novi ljubimac domaćih navijača Karlos Alkaraz imao je priliku da prvi put sparinguje sa Novakom Đokovićem. Oni su se još početkom godine dogovorili sa zajedno rade pred početak Australija­n open. Svi znamo šta se tada desilo. Juče su odigrali jedan seti i Novak je bio bolji sa 6:1.

Alkaraz u Madridu privlači veću pažnju od Rafe Nadala koji se, takođe na terenu, sreo sa Đokovićem. Njih dvojica nisu zajedno trenirali, već su imali termine jedan za drugim pa su iskoristil­i priliku da se srdaćno pozdrave. Rafa je pauzirao mesec ipo zbog povrede rebara, dok Novak nikako ne uspeva da se vrati u formu.

- Nikad nisam doživeo nešto slično onome što sam doživeo na početkom ove godine, a nisam znao kako će to uticati na mene. Još moram da se nosim sa tim, donekle. Ipak, nije tako strašno kao u prva dva-tri meseca. Osećam da sam više u igri, sve mi je prijatnije. Ali nedostaju nedostami mečevi i okolnosti na početku sezone nisu bile lake. Morao sam da se suočim sa mnogo stvari mentalno. Sada znam gde mogu da igram, gde mogu da očekujem vrhunac i gde uopšte želim da budem na vrhuncu. Na šljaci je to očigledno Rolan Garos, a onda mogu da budem i u Londonu na Vimbldonu - rekao je Đoković koji će danas igrati sa Gaelom Monfisom u 2. kolu.

Novak je počeo 368. nedelju na prvom mestu, a da bi ostao na tronu, potrebna mu je samo jedna pobeda u Madridu.

- Vratiću se na turnir u Beogradu. Mogao sam da ispadnem na startu, protiv Đerea, a stigao sam do finala. Bio je to dobar rezultat, ali znam da mogu mnogo bolje. Osećam se da idem uzlaznom putanjom. Verujem i da se više neće osećati tragovi virusne infekcije koju sam dobio nedelju dana pre Monte Karla. U početku nisam znao šta se dešavalo, jer sam ostajao bez snage, kao što je bio slučaj sa Rubljovom u finalu. Kažem, osećam se bolje, ali videćemo na terenu. Volim uslove u Madridu, volim nadmorsku visinu, volim ovde da igram... kaže Đoković. ■ Đoković je imao dugu saradnju sa Borisom Bekerom, koji je zbog finansijsk­ih malverzaci­ja završio u zatvoru.

- Srce mi se slama zbog Borisa. On je moj dugogodišn­ji prijatelj, neko ko mi je više godina bio trener, smatram ga veoma bliskim. Mnogo je doprineo uspesima u mojoj karijeri. Ne znam šta bih rekao osim toga da mi je izuzetno žao. Ne bih da ulazim u detalje presude, nisam u poziciji to da komentariš­em, ali sam kao njegov prijatelj veoma tužan. Nadam se da će posle tog perioda koji će morati da provede u zatvoru izaći takoreći normalan – verujem da se svakome život promeni kada provede neko vreme u zatvoru. Molim se za njega - rekao je srpski teniser.

Đoković danas igra sa Monfisom koji je počistio Himena Valeru sa 6:3, 6:0. Novak protiv Francuza vodi sa 17:0, ali samo jednom su igrali na šljaci, još 2006.

 ?? ?? đoković se u madridu na treningu sreo sa nadalom
đoković se u madridu na treningu sreo sa nadalom
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia