Blic

RAFA NE ŽELI DA IGRA KAD I REAL

Turnir u Madridu izašao u susret svom teniseru Nadal je zamolio da meč 2. kola sa Kecmanović­em odigra u podne, kako bi mogao da gleda revanš meć polufinala Lige šampiona.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Master u Madridu je jedan od omiljenih turnira među teniserima, jer takmičarim­a pruža grend slem uslove. Na primer, u ponedeljak je kiša pretila da pokvari dan, ali je zaboravila da čak tri terena u Madridu imaju pokretan krov, tako da je program ispoštovan do poslednjeg meča.

Turnir u glavnom gradu Španije do vrha je izneo legendarni Rumun Jon Cirjak koji je pre manje od mesec dana pravo na “Madrid open” prodao američkoj kompaniji IMG za 360 miliona evra. Direktor je i dalje bivši španski teniser Felisijano Lopez koji se trudi da igračima ispuni sve želje. Tako je, na primer, pristao da Rafu Nadal danas među prima pošalje na teren. Razlog je... fudbal... Inače, Rafa igra sa Miomirom Kecmanović­em koji je pobedio Aleksandra Bublika sa 6:4, 7:5.

- Rafa nas je zamolio da igra preko dana, a ne uveče u terminu utakmice Lige šampiona između Reala i Mančester sitija. Znam da on voli dan, jer tada loptica odskače više. Naravno, izašli smo mu u susret, kao što bismo izašli i svakom drugom teniseru i teniserki. Ovo nije nešto što biste trebali da posmatrate kao negativno, ovo je jedan

lep gest prema velikom šampionu. Ni ja nisam dugo bio na “Santijago Bernabeu”, možda bih modao da pobegnem od tenisa i odem na fudbal - našalio se Lopez.

Prvi čovek turnira u Madridu pozdravio je i povratak Novaka Đokovića, koji je poslednji

put igrao 2019, kada je i osvojio trofej.

- Vidim da je Đoković ponovo srećan. Svet počinje da se otvara. Veoma je srećan. Istina je da ga je to malo koštalo. Malo ga je zabolelo pitanje vakcinacij­e... Ali, on voli Španiju, voli Madrid, dosta vremena provodi u svojoj kući u Marbelji... Možda mu ovaj turnir pomogne da stekne samopouzda­nje.

Lopeza ne čudi da mladi Karlos Alkaraz privlači pažnju koliko i Nadal i Đoković.

- Ne bhi se iznenadio da Alkaraz već ove godine osvoji grend slem titulu. Nema razlike između turnira na kojima je već slavio i četiri najveća. On je savršeno sposoban da nastavi u ritmu u kojem je i počeo 2022. Ovakav naleti imali su samo Nadal, Đoković, Federer i Marej - dodao je Lopez.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia