Blic

VEŽITE SE, ČEKA NAS LUDNICA U MADRIDU

Real i Siti igraju (21) revanš polufinala Lige šampiona Da se podsetimo, Mančester je na svom terenu slavio sa 4:3 u jednoj od najboljih mečeva ove sezone. Nastavak se igra na “Santijagu Bernabeuu”, a samo jedan može dalje.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Ipre izlaska fudbalera na terenu, znali smo da je duel Reala i Mančester sitija finale pre finala Lige šampiona. Prvi meč na “Etihadu” je to i potvrdio, a večeras (21) nas očekuje drugi i poslednji nastavak epske borbe kluba koji je osvojio sve što se osvojiti može i kluba koji nije ostavio evropski pečat.

Mančester siti ima prednost od 4:3, ali i “rep” koji prati trenera Pepa Gvardiolu da Ligu šampiona ne može da osvoji ako u timu nema Lea Mesija. S druge strane je gospodin i jedini trener koji je uzimao titule u svih pet najjačih liga na kontinentu Karlo Ančeloti.

Real je za vikend overio španski šampionat, a Ančelotije­va fotografij­a sa tompusom je postala viralna. Ipak, italijansk­i stručnjak zna da su mečevi sa Espanjolom i revanš sa Sitijem kao nebo i zemlja.

- Znam da vas sve čudi sedam golova u prvom meču. Međutim, ponekad morate da rizikujete, zato je u tim utakmicama bilo dosta golova. Da, mi rizikujemo, ali samo zato što imamo kvalitet da to i uradimo. U ovakvim mečevima postoji dosta aspekata koji mogu od vas da naprave pobednika ili gubitnika. Situacija u ekipi je dobra, svi su motivisani, fokusirani na teren... Mislim da je revanš potpuno otvoren - rekao je Ančeloti.

Kraljevi će biti jači za Kazemira koji nije igrao u Engleskoj, ali je Ančeloti potvrdio da je David Alaba povređen i da će biti samo na tribinama.

- Od Kazemira očekujem da nam pomogne da smanjimo broj grešaka, kojih je bilo dosta u prvom meču. On je deo kolektiva i njegov učinak je nemerljiv. Što se Alabe tiče, on neće igrati, ali to ne znači da ćemo da menjamo sistem u odbrani, sve ostaje isto. Njegovo mesto će zauzeti Naćo, koji dobro igra cele sezone.

Gvardiola je sa Barselonom imao dosta uspeha protiv Reala, međutim to je neće uticati na večerašnji meč.

- Istorija nema nikakve veze sa revanšom. Sve će biti potpuno novo i drugačije. Ne želim da pričam o tome šta je nekada bilo. Mi moramo da odigramo najbolje što znamo i da pobedimo. Zalog je veliki, finale Lige šampiona. Osvojili smo titulu i atmmosfera je odlična. Zato mislim da imamo prednost i da moramo da iskoristim­o naš “Santijago Bernabeu”. Šta bih promenio iz prvog meča? Moramo više da ih pritisnemo, da im ne dajemo loptu - sumirao je Ančeloti.

Luka Modrić se složio sa trenerom...

- Moramo da im pokažemo da smo mi Real Madrid, klub sa dosta trofeja, klub koji je najbolji na svetu... Spremni smo za to i verujemo da će navijači da nas podignu od prvog minuta. Važno je da znamo da su mnogi od nas zajedno već osvojili četiri trofeja u Ligi šampiona. Imamo priliku da uzmemo i peti, ali neće biti lako. Igrali smo protiv jako dobrih timova kao što su Pari Sen Žermen i Čelsi. Da li je Mančester siti bolji od njih, na to ne mogu da vam odgovorim - rekao

je Modrić.

Slično raspoložen­je je i u redovima Sitija koji, bar na papiru, ima gol prednosti i kvalitetni­ji sastav.

- Ako budemo igrali kao prethodne nedelje sa Realom, onda sam optimista. Znam da svi jedva čekaju da nas gledaju. Biće to sjajan meč i nadam se da ćemo uspeti da izborimo finale u Parizu. Menadžer Gvardiola ima dosta iskustva i zna kako se osvaja Liga šampiona. Pomogao nam je i trudimo se da radimo više, kako bismo postigli više - izjavio je Kevin de Brujne od kog najviše strahuju u Madridu.

Madridski mediji pokušavaju da pritisnu Gvardiolu i da ga podsete da sve što je uradio u Evropi, uradio je sa Barsom, i to pre više od deset godina.

- Na početku da kažem da je Voker trenirao i da će biti u Madridu. Pred meč ću da odlučim da li će da igra, kao i sa Kanselom. Stons je otpao i ostaće kod kuće. Ne očekujem da se u Madridu ponovi 90 minuta meča u Mančesteru, kao što ne očekujem da jedan tim večeras dominira. Biće uspona i padova... Real je najbolji tim u Španiji, mi se trudimo da to budemo u Engleskoj. Pokušaćemo da poboljšamo šta nije valjalo u prvom meču, pre svega u odbrani, i nadamo se drugom uzastopnom finalu - poručio je Gvardiola, koji je rekao da će do kraja čekati sa startnom postavom, da bi video kako se koji igrač oseća.

 ?? ??
 ?? ?? Real veruje u svoju tradiciju i nepobedivo­st na „Santijagu Bernabeuu“, dok Pep Gvardiola zna da ima bolji tim. Da li je to i dovoljno?
Real veruje u svoju tradiciju i nepobedivo­st na „Santijagu Bernabeuu“, dok Pep Gvardiola zna da ima bolji tim. Da li je to i dovoljno?

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia