Blic

Rasel već počeo da Hamiltonu ide na živce

BIVŠI ŠAMPION F1 NERVOZAN ZBOG POČETKA Mercedes će brzo morati da odluči ko je prvi vozač tima, mladi ili iskusniji Britanac.

-

BIVŠA ZVEZDA FORMULE 1 Gerhard Berger veruje da će Džordž Rasel uskoro “ići na živce” timskog kolege Luisa Hamiltona ako zadrži bodovno prednost na početku sezone. Iako je Mercedes imao najlošiji start u poslednjih devet godina i izgleda da je ispao iz trke za titulu, Rasel je, u prvoj punoj godini sa nemačkim timom, trenutno ispred sedmostruk­og svetskog šampiona. Ovaj 24-godišnjak je četvrti u generalnom plasmanu (49 bodova) i jedini je vozač koji je sezonu počeo sa četiri uzastopna mesta u prvih pet.

Za razliku od Rasela, Hamilton je pretrpeo noćnu moru u Imoli, završio je daleko izvan bodova na 13. mestu pošto je veći deo trke bio zaglavljen u saobraćaju iza Albrona i Gaslija. Zato je sada sedmi i već ima manjak od 19 bodova u odnosu na sunarodnik­a.

Berger, koji je trijumfova na deset gran prija u karijeri od 1984. do 1997. godine, veruje da, iako je odnos između njih do sada bio dobar, neće trebati dugo da Rasel počne da iritira Hamiltona, pogotovo ako šampion ne počne da pobeđuje.

- Uskoro će Luisu ići na živce. Rasel je bio neverovatn­o dobar u Imoli, bio je na nivou Landa Norisa i Maksa Verstapena. To mu se sigurno neće svideti rekao je Berger.

U međuvremen­u, Rasel očekuje da će se Hamilton vratiti u nekom trenutku i da bi to moglo da se dogodi već u nedelju (21.30) na trci u Majamiju.

Iako je Hamiltonov­a forma bila manje dosledna od Raselove, on je pokazao da može da bude brži od bivšeg vozača Vilijamsa. Nadmašio ga je na otvaranju sezone u Bahreinu, kada je Luis stigao do trećeg mesta, ali je Rasel uzvratio na poslednje tri trke.

- Luis je očigledno dobio na tempu. On je neverovatn­o brz i to pokazuje godinama. Ove sezone smo imali dosta problema kada je bilo najvažnije, u trci... Zato sam siguran da ćemo uskoro da vidimo pravog Hamiltona. Svi želimo više. On želi još više! Nije zadovoljan pozicijom u kojoj se trenutno nalazi i verujem da će se uskoro uključiti u borbu za vrh - poručio je Rasel. ■

Luis Hamilton ima dosta problema sa Mercedesov­im bolidom koji nije dovoljno brz da bi se sedmostruk­i šampion Formule 1 borio sa Leklerom i Verstapeno­m

 ?? ??
 ?? ?? mladi rasel se u sve četiri trke plasirao među pet najboljih
mladi rasel se u sve četiri trke plasirao među pet najboljih

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia