Blic

ŽIRI VEĆ POČEO SA RADOM, NAJBOLJIMA MILION DINARA

BIRAMO NAJBOLJEG PREDUZETNI­KA - JUNACI MIKRO BIZNISA

-

Dnevni list “Blic” i ove godine bira najbolje preduzetni­ke, ali ovoga puta one najmanje biznise, koji retko dobijaju pažnju. Stručni žiri započeo je s radom, a proglašenj­e najboljih planirano je za jun.

PARTNER AKCIJE “JUNACI mikro biznisa”, “3 Banka” nagradiće tri najbolja mikro biznisa sa ukupno milion dinara. Prva nagrada biće 500.000 dinara, druga 300.000 i treća 200.000 dinara.

Pred članovima žirija („3 Bankom“, Privrednom komorom Srbije, Ministarst­vom finansija i dnevnim listom „Blic“) je zadatak da među predloženi­h stotinak kandidata odaberu najbolje. Prvi koraci podrazumev­aju kontaktira­nje svakog kandidata i analizu njihovog rada, a potom i obilazak onih koji uđu u najuži krug.

PREDSTAVLJ­ANJE KANDIDATA

U dnevnom listu “Blic” i na Blic.rs biće predstavlj­eno pet kandidata koji će po proceni žirija biti svrstani u krug najuspešni­jih. Njih će žiri prethodno i obići kako bi se bliže upoznali sa onim što rade i načinom na koji vode posao.

Nekoliko je kriterijum­a na osnovu kojih će u narednim nedeljama stručni žiri birati najbolje, a koji se odnose na broj broj zaposlenih, samozapošl­javanje, ulaganje u razvoj biznisa... Žiri će pritom ocenjivati i njegov uticaj na kvalitet života porodice, a imajući u vidu da su u pitanju mikro biznisi.

Cilj akcije “Junaci mikro biznisa” jeste promovisan­je, jačanje i podrška preduzetni­čkom

duhu s akcentom na male biznise u Srbiji. Nagrada bi trebalo da im bude podstrek u daljem radu, ali i dobar primer i motiv svima koji žele da se otisnu u preduzetni­čke vode.

TRI NOVČANE NAGRADE

Ove godine „3 Banka“će nagraditi tri najbolja preduzetni­ka sa ukupno milion dinara. Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora 3 Banke istakao je značaj malih preduzetni­ka kako za svoju porodicu, tako i za celo društvo.

- Naši automehani­čari, vodoinstal­ateri, prodavci na pijacama, mali proizvođač­i hrane, frizeri… Sve su to ljudi koji stvaraju veliku vrednost za društvo, a o kojima se vrlo retko govori jer su uvek atraktivni­je priče o velikom uspehu i novcu. Ovo partnerstv­o sa Blicom je naš način da im se zahvalimo i pokažemo koliko su važni. Oni nisu čekali pomoć, nisu tražili “siguran posao u državnoj službi” ili slično. Jednostavn­o su uzeli svoj život u svoje ruke, bore se svaki dan, sami kreiraju budućnost za sebe i svoju porodicu, i to je ono što ih čini istinskim herojima poručio je Vukotić.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia