Blic

VUKOVIĆ OTKRIO SVE O ŠVERCU KOKAINA

ŠARIĆ PRED SUDOM ISPITIVAO SVEDOKA SARADNIKA Draško Vuković, svedok saradnik i u drugostepe­nom postupku koji se vodi pred Apelacioni­m sudom protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ispričao je kako

- Tanja Ćulafić

VUKOVIĆ JE NA jučerašnje­m suđenju detaljno objasnio svoju ulogu u grupi, navodeći da je on oko pet godina bio u Argentini i da je tamo bio zadužen za kupovinu droge i organizaci­ju njenog slanja. On je pred sudom objasnio da su drogu ubacivali na gumene čamce, da su je sa čamaca izbacivali negde između Urugvaja i Argentine, a onda ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekookean­ske brodove.

Vuković je objasnio da je u Južnu Ameriku otišao na poziv, kada je posao zapao u krizu, te da ga je pozvao Dragan Dudić Fric.

- Za četiri godine, koliko sam bio u Argentini, bilo je pet ili šest pošiljki kokaina. Samo ja sam zadužen za nabavku, lično sam nabavljao drogu od Peruanaca i Kolumbijac­a - rekao je Vuković i dodao da porudžbine nikad nisu bile veće od 100 kila.

Na pitanje tužilaštva ko je bio glavni u “firmi”, Vuković je rekao da je on imao komunikaci­ju samo sa Željkom Vujanoviće­m i Dudićem, te da ne zna ko je bio glavni. Istakao je da je Šarića video dva puta u životu. Inače, u svom ranijem svedočenju, Vuković je rekao da je “Šarić bio neprikosno­veni vođa”, a da je njegov (Vukovićev) neposredni šef bio Željko

Vujanović.

Okrivljeni Darko Šarić, koji je uhapšen zbog sumnje da je od početka 2020. do 14. aprila ove godine organizova­o kriminalnu grupu koja je na teritoriji Južne Amerike neovlašćen­o kupovala, transporto­vala i prodavala kokaina, juče se prvi put našao oči u oči sa Vukovićem i iskoristio je zakonsko pravo da mu i on postavlja pitanja. Šarić je

najpre pitao Vukovića da li mu je on nešto plaćao, a na ovo pitanje svedok saradnik dao je negativan odgovor.

- Da li sam ja imao veze sa kupljenim kokainom? - upitao je Šarić, a Vuković je odgovorio da je on “imao kontakt samo sa Dudićem”.

Treće Šarićevo pitanje bilo je: “Da li sam vas ja poslao u

Južnu Ameriku?” I na ovo pitanje Vuković je odgovorio odrično.

Vuković je negirao i da je Šarić prisustvov­ao bilo kom od sastanaka koje je grupa imala. Osim toga, okrivljeni mu je postavljao pitanja i oko toga ko je robu na brodu preuzimao i gde je ona dalje išla.

- Kapetan i mornari su je preuzimali - odgovorio je svedok saradnik.

Na to mu je Šarić sugerisao da je u prethodnom iskazu rekao da su u pitanju slepi putnici i mornari i zatražio je da kaže ime kapetana ili bilo kog od tih ljudi, što on nije znao da učini.

Nakon toga Šarić je zatražio da Vuković još jednom potvrdi da je Joksović bio taj koji ga je spojio sa grupom i koji im je davao da za svaki prodati kilogram uzmu po hiljadu evra, što je svedok- saradnik još jednom potvrdio.

- Kada ste se vas dvojica suočavali Joksović je rekao da vi ne govorite istinu, pa kažite mi ko to sad ne čini od vas dvojice? Moram da pitam jer zbog vaše reči ljudi idu na robiju - rekao je Šarić.

Vuković je na to rekao da za Joksovića ne zna, ali da on sigurno govori istinu.

 ?? ?? vuković tvrdi da pošiljke nikad nisu bile veće od 100 kg
vuković tvrdi da pošiljke nikad nisu bile veće od 100 kg
 ?? ?? darko šarić se našao oči u oči sa vukovićem
darko šarić se našao oči u oči sa vukovićem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia