Blic

KECMANOVIĆ: MOGU U TOP 20

-

Dosta pažnje u Madridu izazvao je i Miomir Kecmanović. Srbin je godinu počeo kao 69, da bi na masters stigao kao 32. igrač na svetu. Posle pobede nad Bublikom pomerio se za još jednu poziciju, a za rivala u 2. kolu je dobio Nadala.

- Moj trener David Nalbandija­n mi je puno pomogao i promenio dosta u mojoj igri. Radili smo na stvarima za koje nisam ni znao da mi predstavlj­aju problem. Naučio me je da gradim poen, da razmišljam dok igram i kako da biram prave udarce. Proveli smo fantastičn­o vreme zajedno i drago mi je što sam na mestu na kojem se sada nalazim - rekao je 22-godišnji srpski teniser.

Kecmanović je 2021. imao ukupno 14 pobeda, sada je već na 23...

- Mislim da sam najviše samopouzda­nja stekao u SAD. Upisao sam velike pobede protiv Matea Beretinija, Feliksa Ožea Alijasima i

Tejlora Frica. Svi oni su odlični i igrali su odlično. Da ne zaboravim i sjajan meč sa Karlosom Alkarazom u Majamiju...

Neizbežno pitanje je bilo i njegov odnos sa Novakom Đokovićem.

- On je velika inpiracija za mnoge u našoj zemlji. Pomogao je da tenis postane popularan u Srbiji i mnogi klinci su baš zbog njega uzeli reket u ruke. Neverovatn­o mi je da sam rođen u istoj zemlji kao jedan od najboljih tenisera svih vremena. Shvatio sam da će mi biti izuzetno teško, čak i nemoguće, da ponovim sve što je Novak uradio. Zato sam počeo da se koncentriš­em samo na sebe. Uradi najbolje što možeš i doguraj najdalje. Kako je sezone počela, voleo bih da godinu završim u top 20. Ne branim dosta poena u 2022, jer prethodne godine ništa nisam osvojio, u dobroj sam poziciji, dobro igram i zašto da ne - optimista je Kecmanović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia