Blic

KAMAVINGA JE DEČKO OD ZLATA

-

Kros, Modrić i Kazemiro od 2015. godine igraju zajedno. Revanš sa Sitijem je pokazao da njihovo vreme prolazi i da ćemo od naredne sezone na “Santijagu Bernabeuu” da gledamo neka druga, mlađa lica. Jedan od junaka pobede je 19-godišnji Eduardo Kamavinga, koji je na putu do velike pozornice prošao kroz pakao.

Svet je ugledao u izbeglično­m kampu u Angoli, gde su njegovi roditelji pobegli iz Konga. Potom je njegovoj porodici, a ima on petoro braće i sestara, izgoreo i dom u kojem su živeli kada su se preselili u Francusku. Eduardu je bilo 11 godina. Izgubio je sve. - Na sve to što mi se desilo u životu gledam pozitivno. Jer znam kroz šta smo sve prošli. I zato ću uvek biti zahvalan roditeljim­a. Uvek. Zahvaljuju­ći njima to sam što sam danas rekao je Kamavinga nedavno. Predsednik­a Florentina Pereza su napadali što je za tinejdžera iz Rena platio 31 milion evra, a ispostavil­o se da je to bio zlata vredan potez, pogotovo što je Kamavinga bio na radari Pari Sen Žermena i Mančester junajteda. Dečko je stigao 2021. da uči od trojice veterana i nije mu smetalo da priliku dobija na kašičicu. I, svaki trenutak je iskoristio. U revanšu sa PSŽ. u 58. minutu je ušao umesto Krosa. Real je prošao dalje. Protiv Čelsija, takođe u Madridu, ponovo je morao da uđe u Krosove kopačke. Zaigrao je na 0:2, a sa njim na terenu Benzema je postigao het-trik. Real je prošao dalje. Sa Sitijem, ušao je umesto Modrića, na 0:1 i .... Real je prošao dalje.

- Prva lekcija koju naučiš kao fudbaler je da ova igra ne prašta greške. Možeš da budeš na vrhu, a vrlo brzo na dnu. Nemaš pravo na greške. Ja sam veoma strog prema sebi - rekao je Kamavinga koji sada vredi 55 miliona evra.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia