Blic

AUTODESTRU­KCIJA MANČESTER SITIJA

-

Ni u svom šestom pokušaju na klupi Mančester sitija španski stručnjak Pep Gvardiola nije stigao do evropskog trona. U prvoj sezoni pod njegovim vodstvom Siti je ispao u osmini finala od Monaka, potom su usledila tri četvrtfina­la i porazi od Liverpula, Totenhema i Liona, a najbliže trofeju je bio prošle godine, kada su “građani” izgubili u finalu od Čelsija sa 1:0. Ovoga puta bolji je bio Real. Bilo je to ujedno Gvardiolin­o deveto polufinale u Ligi šampiona i šesti poraz. Gvardiola je dva polufinala izgubio s Barselonom, tri na klupi Bajerna, a još jedno s Mančester sitijem. Svetski mediji odmah su napisali kako je ovo udarac na njegovu fudbalsku zaostavšti­nu. “Koliko god eksera da zabijete u kovčeg Reala, on ne umire. Gledali smo uživo Gvardiolin­u najveću noćnu moru. Ime joj je Real”, piše “Dejli miror”. “Autodestru­kcija Sitija”, fraza je koja stoji u naslovu teksta u “Dejli mejlu“, a autor se pita koliko još boli može da podnese Pep nakon što šest puta nije uspeo da sa Sitijem osvoji Ligu šampiona.

“Gazeta delo sport” piše o “neuništivo­m, večnom Realu”, portugalsk­a “A Bola” donosi naslov: “Kralj Lige šampiona nikad ne umire”, a “Rekord” navodi kako je “ovaj Real s neke druge planete”. Posebno je žestok u kritici bio engleski “Fourfourtw­o”:

“Je li ispadanje Sitija zaista nesreća?”, zapitali su se novinari poznatog nogometnog magazina, da bi konstatova­li kako je Gvardiola “izgubio svoj čarobni dodir zbog kojeg je godinama bio poseban”.

Koliko god eksera da zabijete u kovčeg madridskog Reala, on ne umire. Gledali smo uživo Gvardiolin­u najveću noćnu moru

 ?? ?? eder militao i eduardo kamavinga su odigrali za čistu desetku
eder militao i eduardo kamavinga su odigrali za čistu desetku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia