Blic

MAREJ PUSTIO NOVAKA DA SE ODMORI POSLE FUDBALA

Britanac predao meč Đokoviću zbog bolesti Najbolji teniser sveta je bio na meču Real - Mančester siti, a odustajanj­em Endija dobio je dodatna 24 sata za predah.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Pet godina smo čekali na novi duel Novaka Đokovića i Endija Mareja... i moraćemo još da čekamo. Britanski teniser se razboleo i predao je meč, tako da se Đoković direktno, bez borbe, plasirao u četvrtfina­le mastersa u Madridu.

Novak sigurno nije bio oduševljen povlačenje­m velikog prijatelja koji je u glavnom gradu Španije pokazao da se vraća posle operacija i teških povreda. Međutim, dan više za odmor dobro će doći najboljem terniseru sveta koji je u sredu uveče bio na “Santijagu Bernabeuu”, gde je gledao meč Reala i Mančester sitija.

- Od fudbalera Reala znam dobro Luku Modrića, koji mi je i prijatelj. Uvek uživam da ga gledam. Atmosfera na utakmici je bila spektakula­rna. Sedeo sam pored Alkaraza i video njegovo nervozno lice. On i Nadal su mom sedmogodiš­njem sinu omiljeni teniseri - rekao je Đoković posle polufinala Lige šampiona.

On i Marej je trebalo da na terenu budu već u podne, a teško je verovati da se Novak posle fudbalskog klasika u hotel vratio pre ponoći, pogotovo što su se igrali produžeci. Tako bi Đoković imao desetak sati da odspava i da se pripremi za derbi Madrida. Pitanje je da li su organizato­ri ovo uradili namerno jer je malo turnira koji bi sebi dozvolili da im svetski broj 1 igra u matineu. S druge strane, direktor Felisijano Lopez je izašao u susret Rafaelu Nadalu da u sredu igra ranije, kako bi stigao na fudbalski meč. Takođe, Lopez je sunarodnik­a

stavio da juče igra u 16 sati, dosta kasnije od Novaka. Slučajno?

Bilo kako bilo, Novak je na produženom odmoru od utorka po podne, kada je pobedio Gaela Monfisa, do danas kada ga očekuje duel četvrtfina­la sa Hubertom Hurkačom koji je pobedio Dušana Lajovića. U svakom slučaju, Đoković je osvojio dovoljno bodova da overi prvo mesto na ATP listi i za narednu nedelju, a lako je moguće da se njegova vladavina i produži.

On trenutno ima 8.080 bodova, 90 više od Danila Medvedeva za kog se još ne zna kada će ponovo na teren. Medvedev je počeo da trenira posle lakše operacije, ali i sam kaže da nije u dobrom psihološko­m stanju zbog svega što se dešava ruskim teniserima i sportistim­a. Đoković bi, ako se plasira u polufinale, dobio dodatnih 180 bodova, a osvajanjem Madrida, na kojem nije igrao prošle godine, stigao bi do velikih 8.900. Prema računici, to bi mu bilo dovoljno da zadrži tron i da bude prvi nosilac na Rolan Garosu.

NOVAK JE U DRUŠTVU BRATA MARKA I GLEDAO ŠPANSKOG TENISERA ALKARAZA UTAKMICU REAL - SITI

 ?? ?? Novak je plasmanom u četvrtfina­le Madrida povećao prednost u odnosu na Danila Medvedeva. Danas se sastaje sa Hurkačom, koji je pobedio Lajovića.
Novak je plasmanom u četvrtfina­le Madrida povećao prednost u odnosu na Danila Medvedeva. Danas se sastaje sa Hurkačom, koji je pobedio Lajovića.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia