Blic

„ČUVARKUĆE“- SIGURAN KORAK ZA NAŠE MALIŠANE

Među skoro VMM „čuvarkuća” – domaćih proizvoda vrhunskog kvaliteta, ističe se i dečja obuća požarevačk­e kompanije „Milami“, što roditeljim­a daje dodatnu garanciju sigurnosti da su napravili pravi izbor za svoje najmlađe.

-

da Sve više Mališana Sigurno

gazi krupnim koracima napred u ovoj obući potvrđuje i rast prodaje „Milami“pantofli od kako je na njima znak „čuvarkuća“koji dodeljuje Privredna komora Srbije u okviru projekta „Stvarano u Srbiji“. Bojan Mišić, vlasnik kompanije „Milami“, ističe da je žig doprineo većoj prepoznatl­jivosti njihovih proizvoda na tržištu i očekuje da će pozitivan trend biti nastavljen u još većoj meri.

- Kvalitet, udobnost, domaće poreklo i moderan dizajn, naše su glavne preporuke kojima smo zadobili poverenje nekoliko generacija roditelja, ali i ispunili visoke kriterijum­e neophodne da budemo „čuvarkuće” - objašnjava Mišić.

Podseća da je dečja obuća u procesu obnove žiga i otkriva planove da naredne godine konkurišu za „čuvarkuću“i sa ženskom i muškom obućom koju trenutno razavijaju i pripremaju za tržište.

Kompanija „Milami“izrasla je iz požarevačk­e porodične obućarske radionice „Mišić“osnovane 1967. Duže od pola veka rastu sa generacija­ma najmlađih koji u njihovoj obući prave prve korake.

treća generacija obućara Mišić sa timom kreativaca izrađuje udobnu, anatomsku obuću od prirodnih materijala. Kompanija ima jednu od najrazvije­nijih platformi za onlajn prodaju dečje obuće sa preko 500 različitih modela.

njihovi proizvodi nalaze se na policama više od 800 radnji ne samo regiona već i Italije, Češke, nemačke, finske, Kanade. Uprkos otežanim uslovima poslovanja zbog pandemije koranaviru­sa i krize u Ukrajini uspeli su da stabilizuj­u izvozne poslove i planiraju da više od polovine proizvodnj­e plasiraju na strana tržišta.

Mihailo Vesović, predsednik Saveta

PROIZVODI KOMPANIJE „MILAMI“NALAZE SE NA POLICAMA VIŠE OD 800 RADNJI NE SAMO REGIONA VEĆ I ITALIJE, ČEŠKE, NEMAČKE, FINSKE, KANADE

za dodelu žiga „čuvarkuća“podseća da je ovaj znak dokaz da je više od 80 odsto vrednosti proizvoda stvoreno u Srbiji, što se pozitivno odražava na rast ukupne domaće privrede. Objašnjava da „Stvarano u Srbiji“daje dodatni podsticaj malim proizvođač­ima da njihovi kvalitetni proizvodi budu vidljiviji i dostupniji kupcima. Sa „čuvarkućom” domaći proizvod je jači i dodatno istaknut, rekao je Vesović. Ističe da su kriterijum­i za sticanje prava na žig veoma zahtevni, jer je potrebno ispuniti visoke standarde kvaliteta, ekološke i tehnološke parametre.

- najviše je čuvarkuća u prehramben­om sektoru, ali se ističu i druge industrije od tekstilne do građevinar­stva, što je potvrda da Srbija u svim oblastima ima veoma kvalitetne i konkurentn­e proizvode, koje potrošači rado kupuju - dodao je Vesović.

 ?? ?? „Kvalitet, udobnost, domaće poreklo i moderan dizajn, naše su glavne preporuke“, kaže Bojan Mišić, vlasnik kompanije „Milami”
„Kvalitet, udobnost, domaće poreklo i moderan dizajn, naše su glavne preporuke“, kaže Bojan Mišić, vlasnik kompanije „Milami”

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia