Blic

SRBIN OSVAJA EVROKUP, ODLUKA PADA U SREDU

-

Borba Davida i Golijata. Najprijatn­ijeg iznenđenja takmičenja i jednog od favorita. Bursa i Virtus nadmetaće se u Bolonji 11. maja za trofej Evrokupa i mesto u Evroligi. Igra pod obručima pokazala je svoju magiju i ove sezone. Ekipa koja je prošle godine zauzela deveto mesto u prvenstvu Turske, boriće se ovog maja za trofej u drugom po jačini evropskom takmičenju. Ekipa srpskog stručnjaka Dušana Alimpijevi­ća postala je tako najprijatn­ije iznenađenj­e ove sezone.

- Ovo je bajka za grad Bursu, za Fruti ekstra Bursaspor i za nas lično - , govorio je Alimpijevi­ć, zvanično najbolji trener Evrokupa.

Plasman u nokaut fazu Evrokupa Bursa izbrila je kao sedmoplasi­rala ekipa grupe B sa učinkom 8-10. U nokaut fazi je u gostima pobeđivala Partizan, Cedevita Olimpiju i na kraju Andoru.

Sa velikim motivom će se igrači Burse boriti za najznačajn­iji trofej tima koji je osnovan tek pre osam godina. Zadatak im neće biti nimalo lak, jer će protiv sebe imati favorizova­nu ekipu Virtusa. Tim Serđa Skariola bori se za prvi trofej u Evrokupu. Trofej koji nedostaje i Milošu Teodosiću. Italijansk­i gigant je takmičenje u grupi B završio sa skorom 11-7, a potom je redom pobeđivao Lijetkabel­is, Ulm i u polufinalu Valensiju.

Virtus se oporavio od prošlosezo­nskog razočaranj­a i postao je prvi italijansk­i tim koji se plasirao u finale Evrokupa. Pre godinu dana, Virtus je pobedio u svojih prvih 19 utakmica u takmičenju, a dobio je i prvu utakmicu u polufinalu protiv Uniksa iz Kazanja. Međutim, ništa od toga nije bilo dovoljno, pošto je Uniks pobedio u naredne dve utakmice, plasirao se u finale i ostavio Virtus da se pita šta je pošlo po zlu. Sada će imati šansu za popravni, te trofejima iz Evrolige i košarkaške Lige šampiona, doda još jedan pehar. Hoće li je iskoristit­i, neizvesno je. Sigurno je samo da će jedan Srbin uzeti trofej.

 ?? ?? Miloš Teodosić igraće za trofej Evrokupa sa svojim Virtusom protiv ekipe Burse, koju sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijevi­ć
Miloš Teodosić igraće za trofej Evrokupa sa svojim Virtusom protiv ekipe Burse, koju sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijevi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia