Blic

Raditi u Zvezdi je privilegij­a i ponos

-

NASLONIO SAM SE NA JEDAN PROJEKAT, UVEK IMAO STABILNOST I KADA SAM PRAVIO GREŠKE, GLEDAO SAM UVEK DA USTANEM, KAŽE STANKOVIĆ

Fudbaleri Crvene zvezde od 17 časova dočekuju niški Radnički u okviru petog kola plej-ofa nacionalno­g šampionata. Crveno-beli žele nastavak trijumfale serije, kako bi sačuvali prednostu u odnosu na Partizan.

-Kada neka ekipa dolazi na Marakanu bez takmičarsk­og motiva, može da bude izuzetno opasna, a sigurno da će takav bitii Radnički. Pričali smo dosta o te dve utakmice koje smo već odigrali sa njima ovde na Marakani, gde jesmo imali dominaciju i gde jesmo mnogo puta šutnuli u okvir gola, ali nismo realizoval­i te šanse. Možda nam se malo vratilo u nišu, ali sad nas čeka jedna takmičarsk­a i teška utakmica. Očekujem dobar i jak defanzivni blok, njihove tranzicije, kontre i polukontre. Moramo biti spremni i skoncentri­sani svih 90 minuta – počeo je Stanković.

Istakao je strateg zvezde da postoje adekvatne zamene za svakog pojedinca, ali se dotakao i Ivanića i Sanoga, koji su imali zdravsteni­h problema.

- tako je od početka godine. I kada smo pričali dosta puta sam rekao da su svi momci standardni. tako se pristupa treningu i tako se pristupa i svakoj utakmici. Jedanaest igrača ne može da izvuče celu sezonu. Vidite i sami da je Ivanić odigrao 50 utakmica od isto toliko takmičarsk­ih, a preskočio tu jednu. Danas imamo trening i videćemo šta je sa njim, kao i sa Sanogom, koji je dva dana imao temperatur­u. nadam se da će danas raditi sa celom ekipom. Videćemo kako se osećaju i na osnovu toga ćemo doneti konačnu odluku.

Govorio je trener aktuelnog šampiona i o svom mandatu na klupi crveno-belih.

-Sigurno da je promena ogromna. Prvi i važan posao. U početku nije sve bilo sjajno i bajno, ali sam imao podršku kluba i navijača, i upao sam među ove momke koji su fenomenaln­i. Ja sam srećan i naslonio sam se na jedan projekat koji je već bio na stabilnim nogama. naslonio sam se na taj projekat, uvek imao stabilnost i kada sam pravio greške iza kojih stojim, gledao sam da što pre ustanem i da što brže naučim iz tih grešaka. Mislim da se napredak vidi kod svih nas. Još sam mlad trener, ali raditi u Crvenoj zvezdi je privilegij­a i ponos. Opet kažem, ništa od toga ne bi bilo da nisam imao iza sebe stabilan klub, fenomenala­n stručni štab i momke koji su iz dana u dan bili sve bolji. Jedan sklop i jedna celina, koja može da obećava i za budućnost.

Prisetio se Zvezdin šef struke i dvomeča sa Rendžersom, koji će se boriti za trofej Lige evrope. -Prošlo je dosta vremena. Ostaje žal, pogotovo kada se vrate način na koji smo izgubili u Glazgovu i kako smo odigrali tu utakmicu. Postigli smo tri gola, gde su nas centimetri delili od tog ofsajda, promašili penal, imali prečku i još dve izgledne prilike. Posle toga meč na Marakani, gde smo otvorili utakmicu na vreme, imali te lopte posle kojih smo mogli otići na dva – nula. Možda ne bi prošli ni tada, ali bi sigurno bilo dosta teže za Rendžers – zaključio je Stanković.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia