Blic

Benzema će pričati unucima o rušenju Sitija

A ta čarolija se ne bi ni dogodila da Kristijano Ronaldo nije otišao iz Reala...

- Đ. Miljanić

Iako je oduvek važio Za fudbalera svetske klase, može se reći da je u prethodnoj eri “kraljevsko­g kluba” bio u senci portugalsk­e superzvezd­e. Spletom raznih okolnosti, Karim Benzema gotovo i da nije dobio pravo priznanje za kvalitet koji poseduje i partije koje pruža. Otkako je stigao u Real 2009. godine, ključan je “šraf” u mašineriji. Uprkos tome, nikada se nije dovoljno pričalo o njemu, iako je svima koji iole pažljivije prate fudbal bilo jasno koliko je važan za svaki uspeh “kraljevsko­g kluba” u prethodnih skoro deceniju i po.

Ali, ovakav način razmišljan­ja se drastično promenio u poslednjih nekoliko meseci, pošto je Francuz u tom vremenskom periodu napravio veliki broj čudesnih individual­nih dostignuća, koji su automatski doveli i do timskih uspeha. Štaviše, može se reći da je on najzaslužn­iji što je najtrofejn­iji evropski klub u situaciji da se ponovo bori za pehar namenjen šampionu Evrope. A već ga je odveo do titule nacionalno­g prvaka postigavši 26 golova na 30 utakmica. Time je ujedno i ubedljivo najbolji strelac takmičenja, ostavivši svoje prve pratioce, Unala, Aspasa i De Tomasa sa po 11 pogodaka zaostatka!

A, pravo je pitanje da li bi do toga došlo da je Kristijano Ronaldo još nosi dres Madriđana. Čovek u čijoj je senci uglavnom bio junak naše priče, čovek koji je bio “alfa i omega” u vreme kada je nastupao za iste i čovek koji je celu svoju svrhu u fudbalu podredio gomilanju golova na svoj konto. Zato i nije tako čudno što tek sada Benzema dobija odavno zaslužene hvalospeve.

Primera radi, sigurno ne bismo bili svedoci neverovatn­e “panenke” iz penala u prvom susretu sa Mančester sitijem na stadionu “Etihad”, jer da je popularni CR7 bio tu, sigurno je da bi upravo on postavio loptu na belu tačku. Takođe, ne bi se dogodilo ni da Benzema iz penala hladnokrvn­o postigne pobedonosn­i gol vredan finala Lige šampiona u revanšu.

A o karakteru pomenutog fudbalera dovoljno govori i činjenica da je imao hrabrosti da preuzme odgovornos­t kada je bilo najvažnije posle dva promašaja u domaćem šampionatu. On je svestan svojih kvaliteta.

Benzema je postigao po het-trik u osmini finala protiv Pari Sen Žermena i u četvrtfina­lu protiv Čelsija. Strelac je bio 43 puta u sezoni na isto toliko odigranih utakmica, dok je u Ligi šampiona najubojiti­ji sa 15 golova. Sve ovo ide u prilog tvrdnji da je verovatno i prvi favorit za osvajanje Zlatne lopte za sezonu 2021/22.

KARIM BENZEMA JE OVE SEZONE NA 43 UTAKMICE U SVIM TAKMIČENJI­MA USPEO DA POSTIGNE ČAK 43 GOLA

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia