Blic

BOJAN TOMOVIĆ: DEPRESIJA NIJE IZBOR VEĆ PSIHIČKI PROBLEM

-

nevač Bojan romović je do sada javno pričao o svojoj bolesti. nrvo je priznao da ga se familija stidi, a onda da se razveo nakon O3 i po godina braka. gspričao je da je čak i dva puta pokušao da sebi oduzme život, a onda i da je odlučio da ne želi da bude roditelj. ru odluku je, kako je istakao, doneo iz razloga što je bipolarni poremećaj nasledan.

- Sto puta sam prebacivao majci što me nije abortirala jer bi svi moji bližnji živeli lakše i bez stresova, a ne da mi svakodnevn­o govore da im je zbog mene pritisak PNN sa ONN i da su se upravo vratili iz hitne jer sam ih obrukao što sam javno priznao da imam psihički problem. ka lako bi ja, ne bojim se smrti ni malo, ali sam se zakleo u rajov grob da nikada više neću pokušati ono...mno što mi se dugo činilo kao jedini spas, kao jedini izlaz... – napisao je jednom prilikom na društvenim mrežama pevač Bojan romović. knogo puta je do sada apelovao na ljude da shvate da depresija, pogotovo oblik koji on ima nije izbor već ozbiljan psihički problem.

- gli kad čujem “depresija je bolest dokonih ljudi”, “uzmi lopatu u ruke, pa nećes imati vremena da budes bipolaran”, iskreno, žalim takve ljude, jer su jako glupi. Shvatite, depresija, posebno bipolarna, nije izbor, već ozbiljan zdravstven­i problem sa velikim brojem samoubistv­a i terapija je obavezna, oni koji je piju, nikako je ne smeju prekidati na svoju ruku, čak ni kad su u plus fazi, kada im se čini da im je bolje, kao što sam ja to radio, pa mi se stanje naglo pogoršalo, neka im ja budem primer kako ne treba - naveo je Bojan.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia