Blic

Posebno sam zahvalna na sceni porođaja

Mlada glumica osvojila je publiku igrajući u trenutno jednoj od najpopular­nijih serija, a za “Blic” je izdvojila emotivnu situaciju sa snimanja.

- STOJANOVIĆ

Provela sam pola osnovne i celu srednju školu kod Neše. Nosim pregršt lepij uspomena, a i lekcija. Kakav ćeš doći na kasting, kako se ponašati u pozorištu, pred kamerom... Prosto, vaspitavao nas je. Išli smo u pozorište, čitali knjige i gledali filmove za domaće zadatke. Jako sam mu zajvalna, kako iz profesiona­lnij, tako i iz ličnij razloga.

MLola

lada glumica Tijana jaksimović jedna je od zvezda serije “Igra sudbine”, koja je, kako kaže, imala ogroman značaj za njenu karijeru. Tijana se za “Blic” dotakla upečatljiv­e scene njenog lika nakon porođaja, koja joj je bila jedna od najzahtevn­ijih i najemotivn­ijih, a savladavan­ju toga doprinela je škola glume Nenada Nenadovića, koju je Tijana pohađala pre Fakulteta dramskih umetnosti.

– To je moja prva veća uloga, i imala je, naravno, ogroman značaj za mene. mosebno što je u jednom tako velikom, i sada već najdugoveč­nijem srpskom televizijs­kom projektu. mružila mi je mnogo lepih trenutaka, što na setu, što van njega i naravno neizmerno doprinela mom iskustvu pred kamerom.

Da li se u Vama zbog ove uloge probudio majčinski instinkt?

– pnimanje scene nakon porođaja je bilo vrlo zahtevno i emotivno, posebno s obzirom i na okolnosti u kojima se Žaklina porađa. osetila sam se zahvalno kao glumica što mogu tako nešto da iskusim i odigram. Što se ličnih afiniteta tiče, oni su ostali nepromenje­ni i pre i posle takvog iskustva.

fmate angažmane i u pozorištu i na televiziji­i šta Vam više prija?

– Trenutno mi pozorište jako nedostaje, tako da ne mogu objektivno da odgovorim. I jedno i drugo pruža određenu satisfakci­ju. Verovatno bih malu prednost dala pozorištu, ipak.

mre upisivanja cdr ispekli ste zanat u školi glume kenada kenadovića?

– mrovela sam pola osnovne i celu srednju skolu kod Neše. Nosim pregršt lepih uspomena, a i lekcija. hakav doći na kasting, kako se ponašati u pozorištu, pred kamerom... mrosto, vaspitavao nas je. Išli smo u pozorište, čitali knjige i gledali filmove za domaće zadatke. gako sam mu zahvalna, kako iz profesiona­lnih, tako i iz ličnih razloga.

mored svih obavezai nalazite li vremena za prijatelje i porodicu?

– I ranije sam imala obaveze, posebno u periodu studiranja. Tada sam po ceo dan provodila na fakultetu, tako da mi je količina slobodnog vremena vrlo nepromenje­na od kada pamtim. Rekla bih, doduše, da ga u poslednje vreme više provodim sa porodicom ili sama, u odnosu na period pre korone recimo.

p obzirom na to da mate isto ime kao starleta Tijana Ajfoni da li ste nekada imali nekih neprijatno­sti zbog imena?

– Nisam. Ne znam kakve bih neprijatno­sti mogla da imam zbog toga, zaista. Nemamo ništa zajedničko osim imena.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia