Blic

ELEKTRIČNI AUTOMOBILI OSVAJAJU BEOGRAD

Akcenat je na e-mobilnosti i posetioci će moći da vide dosta premijerni­h modela. Cena ulaznice je 400 dinara.

- A. PIJEVAC ■

Automobili se vraćaju pod kupole Beogradsko­g sajma. Pandemija korona virusa uticala je i na tržište četvorotoč­kaša, tako da brojne premijere nisu ni stigle na naše ulice. Sada, međutim, ljubitelji automobila imaju priliku da se upoznaju sa brojnim novitetima, kao i sa modelima koji stižu sa malim zakašnjenj­em.

Druženje će biti organizova­no od 12. do 15. maja, a ove godine nije Međunarodn­i salon automobila, već tradiciona­lni “BG car show”. Međutim, to ništa ne menja, jer su se prodavci uželeli druženja sa potencijal­nim kupcima koji će u Hali 1 imati priliku da vide i probaju aktuelne novitete.

Akcenat ovogodišnj­eg sajamskog programa je na ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobili­ma na električni pogon, hibridima ali i novim modelima sa konvencion­alnim pogonima koji su ekološki unapređeni i zadovoljav­aju visoke ekološke standarde.

Manifestac­ija će okupiti gotovo 30 brendova, koji će predstavit­i više od 100 modela, po pravilu premijerni­h na našem tržištu. U najavi su neke evropske i čak svetske premijere, pogotovo kod e-vozila, koji će biti potpuni noviteti kod većine uvoznika i distribute­ra.

Predsednik Srpske asocijacij­e uvoznika vozila i delova Milan Belin podsetio je da su neki od proizvođač­a automobila najavili da će do 2030. godine prestati da proizvode motore sa unutrašnji­m sagorevanj­em i da Srbija ne može biti van tih tokova.

- Električni automobili više nisu budućnost, to je sadašnjost svetske automobils­ke industrije - rekao je Belin.

Jedan od izlagača na ovogodišnj­em sajmu biće i 102 godine star kinesko-britanski MG, trenutno najbrže rastući automobils­ki brend u Velikoj Britaniji.

“Mercedes” će predstavit­i ekskluzivn­u električnu limuzinu EQS, koja pomera granice e-mobilnosti kao i ostale modele EQ porodice, dok će pažnju posetilaca da privuče i evropski automobil godine - “kija EV6”. Inovativni isključivo električni krosover su članovi žirija (59 uglednih automobils­kih novinara iz 22 evropske zemlje) proglasili za ukupnog pobednika. “Kija EV6” ima pobedničku kombinacij­u dugog dometa i vrlo brzog punjenja - do 528 km sa jednim punjenjem, a za punjenje od 10 do 80 odsto baterije treba mu samo 18 minuta.

Sajam će od 12. do 14. maja biti otvoren od 10 do 20 sati, dok će poslednjeg dana, u nedelju, kapije da se zatvore u 19 sati. Cena ulaznice je 400 dinara, dok je za grupne posete (više od 20) cena 300 dinara. Sat parkiranja košta 150 dinara.

“Mercedes EQS” će biti najluksuzn­iji model na Beogradsko­m sajmu

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia