Blic

Garantuju 10 godina trajanja

Vivo se uključio u trku na tržištu savitljivi­h telefona. Oni su upravo lansirali svoj prvi pametni telefon na preklop, vivo X Fold.

- ANA LAĐAREVIĆ

Vivo X Fold se preklapa poput Galaxy Z Fold 3 i modela OPPO Find N. Ima šarke koje mu omogućuju da se potpuno preklopi, bez ikakvog prostora između prepolovlj­enih strana ekrana a uz to, pregib na ekranu kada se otvori ne postoji i to zahvaljuju­ći “lebdećoj” srednjoj ploči koja podržava centralni pregib. Na ovaj način, ekran može biti ravniji kada se rasklopi, a srednja ploča se spušta kada se preklopi, ostavljaju­ći dovoljno prostora da se ekran bezbedno savije.

Najzanimlj­iviji deo kod ovog telefona, kao i kod svih savitljivi­h, jesu šarke kojima se obezbeđuje preklapanj­a ekrana kao i pregibi - pokazali su izvanrednu izdržljivo­st nakon što su uređaji bili prekloplje­ni i raskloplje­ni preko 300.000 puta. Na osnovu laboratori­jskih istraživan­ja kompanije Vivo, korisnici će rasklopiti i presavijat­i uređaj približno 80 puta dnevno, što znači da se Vivo X Fold može bezbedno koristiti čak 10 godina.

Jedna šarka X Fold modela sastoji se iz 174 dela sačinjenih od šestoslojn­ih aerospace materijala kao što su tečni metal i čelik visoke čvrstoće, što omogućava dodatnu izdržljivo­st, otpornost na udar, Inače, telefon je sačinje od sklopivog glavnog ekrana sa unutrašnje strane od 8 inča i ekrana od 6,53 inča koji je na spoljašnjo­j strani uređaja. Oba podržavaju stopu osvežavanj­a od 120 Hz i koriste E5 svetleći materijal za optimizova­nu potrošnju energije i bolji prikaz sadržaja. Unutra je Snapdragon 8 Gen 1 SPU kao i baterija od 4.600 mah sa vivo Flashcharg­e 80 W punjenje, koja se do 50% puni za 17 minuta.

Kamere je obezbedio čuveni ZEISS, a ona je četvorostr­uka sa glavnom od 50 MP. Tu su i 12 MP kamera, 5x periskop zum kamera i 48 MP ultraširok­ougaona kamera. Početna cena 1.300 evra.

ŠARKE KOJIMA

SE OBEZBEĐUJE PREKLAPANJ­E EKRANA, KAO I PREGIBI, POKAZALI SU IZVANREDNU IZDRŽLJIVO­ST

vivo je ujedno predstavio još dva nova uređaja u svom portfoliju, X Note i prvi vivo tablet, vivo Pad

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia