Blic

SADA JE TEŽE, MUČIO SAM SE SVAKI DAN

-

Srpski trener Siniša Mihajlović spreman je da se vrati na teren posle druge hospitaliz­acije u bitki sa leukemijom. Trener Bolonje, koji je u petak izašao iz bolnice “San Orsola”, vodiće ekipu u nedelju protiv Venecije. Pred taj meč izašao je na konferenci­ju za medije pred velikim brojem italijansk­ih novinara. Logično, najviše ih je interesova­lo stanje Siniše Mihajlović­a.

– Idem u Veneciju, čim sam ušao u bolnicu odmah sam rekao mojim igračima Sorijanu i De Silvestrij­u da želim da se što pre vratim u normalu. Kažu da zdravlje čini da uživate u životu, a bolest vas tera da shvatite njegov smisao. Posle 34 u bolnici za mene su normalne stvari poput povratka na teren ili šetnje počeo je Mihajlović.

Govoreći o drugoj fazi borbe protiv opake bolesti, Mihajlović kaže da mu je sad bilo teže.

– Ovaj put je na mentalnom nivou bilo teže jer zbog kovida niko nije mogao da uđe u bolnicu. Ranije su mi dolazili, a u ovom slučaju je samo moja supruga Arijana mogla da dođe na tri sata, uz posebnu dozvolu. Ostajući sam u sobi čak i mentalno jaka osoba poput mene je patila. Svaki dan je isto od jutra do večeri, mučenje. Bilo je loše, ali evo nas. To je ono što se računa. Srećom, bilo je trenutaka koji su mi dali snagu, kao kada čujem i vidim porodicu preko telefona ili druge porodice sa terena kada su mi došli ispred bolnice. Zahvalan sam i osoblju Sant Orslole.

Upitan je i šta je razmišljao sam u bolničkoj sobi...

– Kada si u toj situaciji, prvo na šta se fokusiraš je da ostaneš živ, a onda razmišljaš o svemu ostalom. Dajete sebi male ciljeve iz dana u dan, trudite se da ih prevaziđet­e i maksimalno iskoristit­e teme koje imate. Tu su i smetnje kako da čujete poorodicu i igrače koji su mi pomogli, sve mora da počne iz glave. Uspeo sam zahvaljuju­ći porodici i timu da sve teške trenutke prevaziđem. Već sam rekao svima iz bolnice ‘Sant Orsola’ da ću, kada prestanem da treniram, otići u bolnicu kao turistički vodič. Znam sve paviljone - poručio je Siniša Mihajlović.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia