Blic

JOŠ ŠEST ŽRTAVA OPTUŽILO ČUVENU „BARBI DOKTORKU“

Tužilaštvo sprema novu optužnicu protiv Olgice Markanović

- BOJANA BOGOSAV MARICA JOVANOVIĆ

Olgica Markanović, poznata kao “barbi doktorka” kojoj se sudi zbog sumnje da je unakazila 11 žena, uskoro bi mogla da se nađe na novoj optužnici Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i to zbog još šest žrtava kojima je, kako se sumnja, “uništila lice nestručnim estetskim zahvatima”.

Kako saznaje “Blic”, Prvo osnovno javno tuzilaštvo u Beogradu privodi kraju dopunu istrage protiv Markanović­eve. Ovom dopunom istražni organi ispitivali su navode šest žena koje su se javile kao nove žrtve ove lažne doktorke.

- Istraga se vodi u pravcu nadrilekar­stva, a tuzilaštvo je protiv nje prikupilo brojne dokaze - kaze izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Podsetimo, Markanović je uhapšena početkom februara prošle godine zbog sumnje da je neovlašćen­o pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstven­e probleme kod 11 oštećenih koje su se tada javile policiji.

Ona je bila vlasnica Medicinsko-estetskog centra “Tayas” u Beogradu, a optužena je da je počinila krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekar­stvo, nadriapote­karstvo i neovlašćen­o bavljenje određenom delatnošću, te da je jednoj svojoj klijentkin­ji rekla da “kupi diplomu medicinske škole ako hoće da se zaštiti dok radi intervenci­je za koje nema dozvolu.

Osim protiv Olgice, optužnica je podignuta i protiv Jasmine Tasić pod sumnjom da su neovlašćen­om i nepravilno­m upotrebnom sredstva “plazma pen” prouzrokov­ale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremen­o nedopušten­u primenu injekcione lokalne anestezije “lidokain - hlorida” koja je predstavlj­ala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojan­ja antišok terapije i edukacije okrivljeni­h, kao i same primene uređaja “plazma-pen” zbog korišćenja struje, navodi se u optužnici.

Prvo suđenje u slučaju protiv Olgice Markanović i Jasmine Tasić, koje su optužene za nadrilekar­stvo, započelo je 7. aprila ove godine gde su se one izjasnile da ne priznaju krivično delo koje im se stavlja na teret. Advokati odbrane Irina Borović, kao branilac Olgice Markanović, Dragan Palibrk i Zoran Jakovljevi­ć, kao branioci okrivljene Jasnine Tasić, izjasnili su se da osporavaju optužni akt u celosti.

Borovićeva je tako istakla da njena klijentkin­ja nije pružala bilo kakve medicinske usluge, posebno ne one iz oblasti hirurgije.

- To su rekli i oštećeni, jer nisu tamo dolazili zbog hirurških intervenci­je rekla je, a potom se izjasnila da osporava korišćenje plazma

Istraga se vodi u pravcu nadrilekar­stva, tužilaštvo je prikupilo brojne dokaze protiv nje, kaže izvor „Blica“upoznat sa istragom

pene, kao medicinsko­g sredstva, koji je pronađen u prostorija­ma u kojim je Markanović­eva radila.

Jedino što, prema njenom izlaganju, u optužnici nije sporno je vreme, mesto i kontakti koje je okrivljena imala sa oštećenima, a koji su navedeni u optužnici. Advokatica je ovom prilikom zatražila da se Markanović­evoj ukine kućni pritvor, ali je sud to odbio. Sledeće suđenje je zakazano za 13. maj.

OLGICI MARKANOVIĆ SE SUDI ZBOG SUMNJE DA JE UNAKAZILA 11 ŽENA, ZBOG ČEGA SE NALAZI U KUĆNOM PRITVORU

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia