Blic

JUVENTUS DOVODI MATIĆA DA POMOGNE VLAHOVIĆU

Srpski fudbaler se iz Mančestera seli u Torino Nemanja će dobiti 12 miliona evra na ruke za potpis ugovora, kao i nedeljnu platu od 100.000 evra.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Italijani prenose da trenutka kada će Matić

Torina. Ipak, i dalje ima

Nemanja Matić ima da odigra još jedan meč sa Mančester junajted pre nego što se posle pet godina na “Old Trafordu” okrene novim izazovima. A, po svemu sudeći, bivši srpski reprezenta­tivac neće morati dugo da čeka. Engleski mediji, naime, prenose da je Matić već jednom nogom u Juventusu od kojeg će da dobije 12 miliona evra, kao i nedeljnu platu koja bi trebalo da bude oko 100.000 evra. Italijani, s druge strane, pišu da je sve dogovoreno i da se samo čeka da se sezona završi.

Naš fudbaler se odrekao preostale godine u ugovoru sa Junajtedom kako bi postao slobodan igrač, ali će gubitak da nadoknadi bonusom koji bude dobio od “stare dame” kad se saradnja ozvaniči. On bi na Ostrvu u narednih 12 meseci zaradio oko 7,5 miliona evra, tako da je svakako na dobitku ako prihvati dolazak u Seriju A. Istina, u Mančesteru je primao 140.000 nedeljno, što je za italijansk­e uslove veliki novac, ali kad se sve sabere i oduzme, za dvogodišnj­i ugovor sigurno neće biti na šteti.

Otkud sada Matić u Torinu, sigurno se pitate? Trener Masimilija­no Alegri želi iskusnog fudbalera na sredini terena, kvalitetno­g, kome neće biti potreban period za privikavan­je. Matić od početka karijere igra na vrhunskom nivou i Juventus će za njega da bude samo još jedan dan na poslu. On u nogama ima toliko velikih i važnih mečeva i sigurno je da će pomoći Alegriju u periodu tranzicije koji očekuje Juventus posle još jedne sezone bez titule.

Drugi, verovatno

i razlog koji je presudio da se Torinezi okrenu 33-godišnjem Matiću je Dušan Vlahović. Srpski golgeter je igrač oko kojeg će Juve da pravi tim za narednu deceniju i logično je onda da pored sebe ima “svog čoveka”. Vlahović je dugo u Italiji i uvek je u timu imao jednog ili više srpskog fudbalera. Tako je bilo u Fjorentini, gde je počeo sa Nikolom Milenković­em, da bi im se kasnije pridružili i Aleksa Terzić i Matija Nastasić.

Sa Matićem nije imao priliku da igra u reprezenta­ciji, debitovao je krajem 2020. godine, nakon što je Nemanja odlučio da se penzioniše i zahvali “orlovima”. U svakom slučaju, njegovo iskustvo može dosta da pomogne Vlahoviću da se brže privikne na ulogu koju mu je Alegri spremio - da bude vođa novog Juventusa.

“Staroj dami” je poslednjih nekoliko godina upravo nedostajal­a čvrstina na sredini terena. Tim je manje imao loptu u nogama i zbog toga se dešavalo da često preskače igru. Lokateli, Zakarija, Artur, Mekeni i Rabio su, bez sumnje, odlični fudbaleri, međutim u velikim mečevima se nisu pokazali i ne čudi da Juve u Seriji A ima sedam poraza i devet nerešenih rezultata. Nedostatak iskustva se najviše osetio u revanšu osmine finala Lige šampiona, kada je Viljareal u Torinu slavio sa 3:0.

Matić nema ništa protiv da se preseli na Apeninsko poluostrvo, ali će Juventus morati brzo da zaključi posao. Naime, Žoze Murinjo želi da svog bivšeg fudbalera dovede u Romu i ne žali novca da to uradi.

je sve dogovoreno i da je samo pitanje

da potpiše za klub iz

poziv Murinja i Rome

 ?? ?? nemanja matić bi trebalo da pomogne mladom dušanu vlahoviću da postane novi vođa juventusa
nemanja matić bi trebalo da pomogne mladom dušanu vlahoviću da postane novi vođa juventusa
 ?? ?? vlahović nema ništa protiv da u timu ima sunarodnik­a
vlahović nema ništa protiv da u timu ima sunarodnik­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia