Blic

MASK: DOBIO SAM PRETNJE OD ROGOZINA

-

Budući vlasnik Tvitera Ilon Mask obratio se na društvenim mrežama zabrinjava­jućim tonom.

POZNAT PO TOME što izaziva oluju svojim tvitovima, izazvao je još jednu nakon tvita u kojem govori o svojoj smrti “pod misteriozn­im okolnostim­a”.

“Ako umrem pod misteriozn­im okolnostim­a, bilo je dobro poznavati vas”, tvitovao je Ilon Mask, nešto više od nedelju dana nakon što je najavio kupovinu Tvitera, preneo je B92.

Milijarder je podelio i razlog za ovakav tvit: poruku koju je direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin navodno poslao ruskim medijima. Rogozin je, naime, napao Maska i uputio mu skrivenu pretnju, navodeći da je milijarder omogućio Ukrajincim­a opremu za komunikaci­je.

Rogozin je rekao da je zarobljeni pukovnik ukrajinski­h marinaca Dmitrij Kormjankov rekao da su ukrajinske trupe u Marijupolj­u

dobile sredstva za komunikaci­ju preko Maska.

“Internet terminali Starlink kompanije Ilona Maska su dostavljen­i militantim­a naci Azov bataljona i ukrajinski­m marincima u Marijupolj­u vojnim helikopter­ima. Prema našim informacij­ama, isporuku Starlink opreme organizova­o je Pentagon”, napisao je navodno šef Roskosmosa.

Rogozin je dodao: “Ilon Mask je, stoga, uključen u opskrbu fašistički­h trupa vojnom opremom. I za ovo,

Ilone, bićeš smatran odgovornim kao odrasla osoba, bez obzira na to koliko se pravio lud”.

Starlink projekat ima svrhu da pruži dostupan brzi internet širom sveta, a aktivan je u Ukrajini posle zahteva ove države, i to od napada Rusije krajem februara.

Ovo nije prvi put da se Mask i Rogozin nađu u klinču. Poslednji put su imali okršaj preko Tvitera kad je Mask pozvao Vladimira Putina na borbu jedan na jedan.

 ?? ?? Mask, koji je kupio Tviter, često se obračunava preko te društvene mreže sa Rogozinom
Mask, koji je kupio Tviter, često se obračunava preko te društvene mreže sa Rogozinom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia