Blic

UŠETAO KAMUFLIRAN U TERETANU, PA SASUO RAFAL U NAVIJAČA RADA

Luka Perenčević (28), navijač Rada odranije dobro poznat policiji, likvidiran je juče oko 11.30 časova u teretani na Banjici u Beogradu.

- MARIJA KOSANOVIĆ

Ubica, najverovat­nije profesiona­lac, ušetao je u teretanu noseći torbu za dostavu hrane, video je Perenčević­a kako sedi na klupi, prišao mu i u njega ispalio šest hitaca iz neposredne blizine!

Perenčević­u su odmah u pomoć priskočila tri druga koja su bila s njim u teretani i izneli ga napolje, verovatno kako bi ga prevezli u bolnicu, međutim Perenčević je već izdahnuo.

Kako nezvanično saznaje “Blic”, veruje se da je ubica profesiona­lac, te da je koristio pištolj sa prigušivač­em.

Satima je prostor ispred teretane, ali i ceo ovaj deo grada bio u blokadi, forenzičar­i su prikupljal­i tragove na mestu ubistva, a policija je obezbeđiva­la prostor dok je trajao uviđaj. Kako je javio reporter “Blica”, na licu mesta su se okupile komšije, ali i navijači, prijatelji ubijenog mladića.

“BAKA JE PORED NJEGA PLAKALA...”

- Nisam ništa čula, slučajno sam izašla i videla da on leži na zemlji, a njegova baka pored njega plače. Mislila sam da je nekome pozlilo, nisam odmah shvatila šta se desilo... - rekla je za “Blic” komšinica iz Bulevara oslobođenj­a na Banjici gde je u teretani likvidiran Luka Perenčević.

Komšinica koja se našla mestu zločina nekoliko minuta kasnije, kaže da nije čula pucnje nego je zatekla ubijenog kako leži i njegovu baku pored njega kako place.

- Kažu da je ubica ušao u teretanu bokserskog kluba koji se tu nalazi i pucao na njega - kaže ona.

Ona dodaje da je ubijenog Perenčević­a znala jer je sa njenom ćerkom išao u školu.

- Ćerka me je odmah zvala, kaže “mama jesi li čula”... Baš smo se potresle - kaze komšinica i dodaje da iako je znala da se ubijeni družio sa sumnjivim društvom, teško joj je jer je u pitanju mladić.

Ona dodaje da je u ovom kraju poznato da se skupljaju mladići koji se bave sumnjivim poslovima, a da se nedaleko, preko puta škole, skupljaju dileri i da to svi u kraju znaju.

- Tu preko puta škole se skupljaju da kupe drogu, i to svi znaju, ali niko ne reaguje - kaže ona.

Druge komšije na pomen imena ubijenog mladića samo su odmahivale glavom, ne želeći bilo šta da komentariš­u.

OSVETA ZA UBISTVO IZ 2020?

Luka Perenčević je dovođen u vezu sa ubistvom Filipa Lepojevića i ranjavanje­m Alekse Đukanovića na Banjici 2020. godine, a slovio je za vatrenog navijača Rada. Za ubistvo Lepojevića i ranjavanje Đukanovića terete se braća Rakočević, Petar, Radovan i Uroš, međutim, na suđenju je više puta pomenuto ime Perenčević­a, kao osobe koja je započela sukob koji je doveo do ubistva Lepojevića.

Naime, kako su optužena braća svedočila na suđenju, šest dana pre nego što je Lepojević, drug danas likvidiran­og Perenčević­a ubijen u kafiću na Banjici, došlo je do sukoba između Uroša Rakočevića i Perenčević­a. Braća su na suđenju ispričala da je tog dana Perenčević nožem više puta u leđa ubo Uroša Rakočevića i po rukama isekao njegovog brata Petra Rakočevića.

Petar Rakočević je rekao da nije smeo da kaže ko je napao njega i njegovu braću, jer je “znao s kim ima posla”.

- Kad sam došao kući, posavetova­o sam se sa ocem i svešteniko­m i prijavio sam sve policiji. Inspektori su me savetovali da se sklonim, ali nisam mogao da odem, jer imam piljaru od koje živim, trudnu ženu i ćerkicu.

MNOGI SU GA SE PLAŠILI U KRAJU

Narednih dana viđao sam Luku Perenčević­a, Lazara Kujundžića, Dejana Kovačevića, Filipa Lepojevića, Aleksu Đukanovića i Ivana Novića, kako autom obilaze i nadgledaju moju piljaru. Bio sam uplašen i nabavio sam pištolj za 300 evra - ispričao je tada on.

On je ispričao da mu je posle nekoliko dana brat Uroš izašao iz bolnice.

- Krenuli smo kući na ručak kod mame i blizu zgrade izašao sam iz auta da proverim da li je bezbedno ili možda čekaju da nas napadnu. Video sam na mostiću Perenčević­a, Dejana i Lazara i potrčao sam do auta i vikao braći da bežimo. Pištolj sam držao u torbici, koju sam tad stavio između sedišta vozača i suvozača. Međutim, na krivini smo naišli na tamni automobil, koji je stajao, pa sam izašao da kažem vozaču da se pomeri. Kad sam prišao, video sam da vozi Aleksa, a Filip i Ivan su izašli iz auta. Filip je izvadio pištolj, i ja sam ga udario po ruci. Pištolj je ispao, sagnuo sam se da ga uzmem, a on me je šutnuo. Ja sam ga tad udario pištoljem po glavi, a on mene pesnicom u stomak. Udario sam ga ponovo pištoljem po glavi iznad levog uha i tad je opalio, a Filip je pao - ispričao je on.

UVIĐAJ JE TRAJAO SATIMA, NA LICE MESTA SU STIGLE JAKE POLICIJSKE SNAGE, ALI I PRIJATELJI UBIJENOG

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Perenčević je bio dobro poznat policiji, posebno nakon ubistva 2020.
Perenčević je bio dobro poznat policiji, posebno nakon ubistva 2020.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia