Blic

ŽOC VIŠE UŽIVAO NA SMAKU NEGO NA TRENINGU

„Ne znam šta im je, niko od ovih igrača nije igrao finale, a da ne pričam da nije osvojio ABA ligu“.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Željko Obradović je u petak uveče u Kragujevcu uživao uz muziku grupe „Smak“, ali ga je dobro raspoložen­je prošlo posle poslednjeg treninga košarkaša Partizana uoči večerašnje­g (19) duela sa Budućnosti u polufinalu ABA lige. Trener crno-belih jer bio ljut na svoje igrače, a nezadovolj­stvo je podelio i sa predstavni­cima medija.

- U našem poslu se kaže, da tuguješ i živiš do sledeće utakmice. Od one utakmice koju smo izgubili prošlo je mnogo vremena. Imali smo dosta dana ispred nas da se pripremamo i treniramo. Dao sam vreme ekipi, da se odmore, da se vrate i zaborave na to, da imamo ispred sebe novo važno takmičenje. To je izgledalo korektno, igrači su radili korektno. Međutim, u ponedaljak smo imali najgori trening, ne znam razloge, rekao sam im da ću to da kažem - iskren je Obradović.

Partizan je poslednji meč odigrao 20. aprila, kada je u četvrtfina­lu Evrokupa poražen od Burse.

- Ne znam šta im je, niko od ovih igrača nije igrao finale, a da ne pričam da nije osvojio ABA ligu. Ako gledam da neko neće da igra odbranu, da neće da trči, da pravi blok, onda je to problem. Rekao sam im da je trening bio katastrofa, nadam se da će reakcija večeras da bude

bolja. Ako oni nisu svesni Partizan je poslednji put bio u finalu 2013. ako mi nemamo tu motivaciju i želju da igramo finale. Rade Zagorac je kao kapiten skupio igrače, razgovaral­i su između njih.

Ja sam mu zahvalan na tome. Najiskreni­je se nadam da će biti drugačiji. Od 15 igrača na treningu, samo trojica su zadovoljil­a kriterijum­e o tome kako bi trebalo da igraju. Mi smo izgubili godinu dana, sada je prilika da napravimo nešto dobro - dodao je Željko Obradović.

Prvi meč polufinala plejofa regionalno­g takmičenja igra se u dvorani “Pionir”, a dalje ide tim koji prvi stigne do dve pobede. Drugi meč je u Podgorici, a eventualna majstorica ponovo u Beogradu. Košarkaš Budućnosti, reprezenta­tivac Srbije Marko Jagodić Kuridža, izjavio je da njegova ekipa mora fizički da parira Partizanu.

- Tu smo gde smo hteli da budemo. Posle četvrtfina­la sa FMP-OM igramo sa Partizanom i znamo šta nas čeka. Pre svega moramo da budemo dobri fizički, jer će oni sigurno biti. Imali su pauzu posle utakmice sa Bursom, sigurno će želeti da ulože dodatni napor posle toga, a to je najlakše uraditi fizički. Ako iskontroli­šemo to, možemo da imamo šanse. Što se mene tiče, ne zanima me da li će biti puna dvorana ili ne. U našoj ekipi ima dosta iskusnih igraca, ne smemo da razmišljam­o da li je “Pionir” ili neka druga dvorana puna. Ponavljam, ako im budemo fizički isparirali, sigurno ćemo imati šansu da odigramo dobru utakmicu - sumirao je Marko Jagodić Kuridža.

 ?? ?? rodions kuruc zakucava preko marka jagodića kuridže
rodions kuruc zakucava preko marka jagodića kuridže
 ?? ?? jam madar je i dalje dužan navijačima partizana
jam madar je i dalje dužan navijačima partizana
 ?? ?? obradović traži više od svojih košarkaša
obradović traži više od svojih košarkaša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia