Blic

NBA PONOVO POD JOKIĆEVIM NOGAMA

Srpski as drugi put osvojio MVP trofej Nikola je tako ponovio uspeh iz prethodne sezone, a sada je osvojio više bodova od Džoela Embida i Janisa Adetokumba.

- EKIPA “BLICA”

Ono o čemu se dugo pričalo, sada je i ozvaničeno - Nikola Jokić opet je MVP NBA lige! Posle Janisa Adetokumba, koji je dominirao 2018. i 2019. godine, Jokić je drugi Evropljani­n koji je postao najkorisni­ji igrač ligaškog dela dva puta uzastopno.

Jokić je tako nadmašio i Dirka Novickog, koji je bio jednom MVP - 2007. godine, treći je i stranac sa dva vredna trofeja posle Stiva Neša, koji se radovao 2005. i 2006. godine kao igrač Finiksa. Informacij­u su objavili ESPN i Adrijan Vojnarovsk­i, a vrlo verovatno će je do kraja nedelje potvrditi i sama NBA liga.

Velika je ovo čast i za Denver, koji je ušao u društvo timova koji imaju dva MVP priznanja, a tu su Atlanta (kao Sent Luis Hoks doduše), zatim Juta, Klivlend, Majami i Oklahoma. Boston ima 10 titula, Lejkersi osam, Filadelfij­a i Čikago po šest, Milvoki pet, Hjuston četiri, Sparsi, Finiks i Voriorsi po tri.

Veliki je ovo dan i za Denver i za Jokića, koji je izvukao maksimum iz Nagetsa u godini koju su obeležile povrede Majkla Portera juniora i Džamala Mareja. Praktično je sam na leđima Jokić nosio celu ekipu, nadmašio je Džoela Embida (Filadelfij­a) i Janisa Adetokumba (Milvoki).

Nikola je imao najbolji kontinuite­t, najbolje brojke, najveću ravnotežu i raznovrsno­st u svim statističk­im parametrim­a, od poena, skokova i asistencij­a do blokada, defanzivno­g učinka, uticaja na ekipu...

Podsetimo, Nikola je ranije u sezoni uspeo da postane jedini igrač u istoriji lige sa prebačenih 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencij­a u sezoni. Svoj tim je vodio do šestog mesta Zapada, dok je prosečno beležio 27 poena, 14 skokova i osam asistencij­a, te bio 200 minuta duže na parketu od Embida, glavnog konkurenta.

Ono što je novo, jeste ceremonija. Jokiću je prošle godine samo uručen trofej na utakmici, nije se održavala ceremonija zbog pandemije, ostalo je samo da se utvrdi letnji datum.

- Samo pokušavam da budem skroman, da ostanem na zemlji. Ne razmišljam o tome da li ću da osvojim MVP trofej. Ako se

do dogodi, biće odlično,

DENVER JE PRAKTIČNO SAM ODVEO JOKIĆ OD NIJE MOGAO DALJE U PLEJ-OF, ALI PRVOG KOLA I GOLDEN STEJTA

Samo pokušavam da budem skroman, da ostanem na zemlji. Ne razmišljam o tome da li ću da osvojim MVP trofej. Ako se dogodi, super

ako ne... idemo dalje - rekao je nedavno Jokić.

On je nasmejao sve izjavom da ne zna gde mu je prvi trofej...

- Iskreno, za to je zadužena moja supruga Natalija. Trenutno se selimo u novu kuću i verovatno je ona negde spakovala trofej - kroz šalu je dodao najkorisni­ji igrač NBA lige, koji bi trebalo da potpiše novi ugovor sa Denverom vredan 241 milion dolara.

Nikola se tako pokazao i dokazao u NBA ligi i sada mu predstoji da se okiti šampionski­m prstenom.

Američki mediji su preneli da je srpski košarkaš ponovo osvojio trofej za najkorisni­jeg igrača, a do kraja nedelje to će da potvrdi i NBA liga

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia