Blic

BOGDAN ZAPUŠIO USTA JOKIĆEVIM KRITIČARIM­A

Moraš da vidiš širu sliku druže – znaš da oči mogu da varaju, a može i analitika, napisao je Bogdanović ispod komentara bivšeg NBA igrača.

- EKIPA „BLICA“

U NBA ligi se i dalje vodi oštra polemika: Da li je Nikola Jokić stvarno bio bolji od Džoela Embida? Za nas je sve jasno MVP ostaje MVP

Bogdan Bogdanović je pozdravio izbor Jokića za najkorisni­jeg igrača

ao i uvek u sportu nađu se oni koji posle neke individual­ne nagrade postave pitanje - a koliko je šampionski­h titula osvojio? Nema sumnje da će ih biti i posle druge MVP nagrade koju će Nikola Jokić zvanično dobiti do kraja ove nedelje, ali statističk­e brojke neumoljivo brane konačnu odluku da srpski košarkaš ponovo bude proglašen za najkorisni­jeg igrača NBA lige. Apsolutno su sve na strani odličnog centra, dok razlog za činjenicu da Denvera nema u završnim borbama za šampionski prsten, ipak, treba tražiti u kvalitetu ostalih igrača Nagetsa.

Razlog za eliminacij­u na startu plej-ofa treba tražiti u pomoći ostalih igrača iz ekipe Majka

Melouna. Jokić nije imao svoju “desnu ruku” na terenu, mada su ključni razlog za to bile povrede. Džamal Marej je propustio čitavu sezonu, Majkl Porter je odigrao tek devet mečeva, dok je Pi Džej Dožer krajem novembra doživeo kidanje prednjih ukrštenih ligamenata, pa je sezonu okončao sa svega 18 nastupa, Nikola Jokić je dobio još veći defanzivni teret. Jasno je da srpski centar nije mogao sve sam, pa je i ovosezonsk­i učinak Denvera bio za svaku pohvalu.

Bez Mareja i Portera veliki teret je pao na Montea Morisa i Džefa Grifina, a drugi strelac tima bio je Eron Gordon sa svega 15 poena u proseku po meču. Gordon je statističk­i bio najlošiji drugi strelac svih ekipa NBA lige, što takođe pokazuje koliko je ekipu vukao Jokić. Ipak, srpski as nije očajavao, bodrio je svoj tim, osnažio je svoje igrače i razigravao nesebičnim dodavanjim­a. Opšti je utisak da je iz svih izvukao maksimum u ovoj sezoni.

S druge strane, Jokić je lični učinak

nadogradio novim rekordima u karijeri. Sezonu je okončao sa prosekom od 27,1 poen po utakmici, imao prosek šuta iz igre od 58 procenata, uz 13,8 skokova.

Ipak, i dalje ima onih koji smatraju da je nagradu zaslužio Džoel Embid iz Filadelfij­e. Jedan od njih je Kendrik Perkins, nekadašnji NBA centar a sada kontroverz­ni analitičar. On je rekao da je glasao za Embida jer košarku gleda očima, a ne kroz analitiku. Jedan od prvih komentara na Perkinsovu opasku dao je Bogdan Bogdanović, as Atlante i Jokićev saigrač u reprezenta­cijiji Srbije.

“Moraš da vidiš širu sliku druže – znaš da oči mogu da varaju, a može i analitika. Znam da imaš tu viziju u sebi, Perk, uključi je!”, napisao je Bogdanović.

Posle ovoga, novi odgovor nije stigao.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia