Blic

PRIJATELJI­CA TEREZE IZ ZRENJANINA O JEZIVOM ZLOČINU „Pričala je da će ubiti muža, ali niko nije reagovao“

Zrenjanink­a Tereza Perić (46), osumnjičen­a da je nožem ubila supruga Srđana Perića (42) u porodičnoj kući pa ga potom isekla motornom testerom i njegove genitalije i delove nogu kuvala u loncu na šporetu, primljena je na odeljenje psihijatri­je zatvorske b

- SANDRA ZEKIĆ

Kako nam priča izvor upoznat sa tokom istrage, ona će tamo verovatno provesti i celu kaznu, koliko god joj Viši sud odredi za ovaj gnusni zločin.

- To što je ona počinila jednostavn­o se kosi sa zdravim razumom i smatram da će zbog evidentnih psihičkih problema kaznu “služiti” u bolnici. Ona jednostavn­o nije za bilo kakvu socijaliza­ciju i mešanje sa ostatkom populacije u zatvorskoj jedinici - smatra naš sagovornik.

To je za “Blic” potvrdila i njena prijatelji­ca, koja kaže da Tereza inače nije bila konfliktna ličnost, da nije drugim ljudima stvarala probleme, ali da je definitivn­o bila najgora za svoju porodicu.

- Poznajemo se još od detinjstva i tada smo se još i nekako družile, ali kako je bivala starija udaljile smo se jedna od druge jer je postala psihički labilna. Ne čudi me to uopšte jer joj ni majka nije bila baš uvek pri čistoj svesti i isto je bila problemati­čna. Verovatno je to delimično uticalo i na nju pa je počela da se ponaša kao majka i bila dobra svima sem svojim najmilijim­a - priča naša sagovornic­a.

„NISU JE SHVATALI OZBILJNO“

Ističe i da je velika greška što Terezu niko nije shvatao ozbiljno bez obzira na to što je skoro mesec dana pričala kako će ubiti supruga.

- Tim ljudima kojima je to pričala nije bio dovoljan znak ni kada je suprugu zapalila krevet da je prijave i da njene pretnje shvate ozbiljno. Da je neko reagovao, možda ne bi ni došlo do ovakve tragedije. Jako mi je žao dece koja će sada nositi tako strašan teret i beleg - kaže Terezina prijatelji­ca.

Da je Tereza i ranije bila nasilna, potvrdio je za “Blic” njen bivši suprug Miljain Ljutić, sa

kojim ima dvoje dece.

- Ja sam ovo slutio, uvek sam govorio Srđanu da će ga ona ubiti. Čak 28 godina sam proveo u braku s njom, imala je situacije da je krenula nožem i na mene. Rekao sam Srđanu da će ga povrediti i ubiti, a on je govorio da je ona njegova ljubav, jedina na svetu... Jednom je i njega i sebe pokušala da ubije lekovima. Ona je završila u bolnici, on se izvukao. Drugi put je pokušala i sebe i njega da ubije, zapalila mu je bračni krevet dok je spavao... - ispričao je Miljain.

SASLUŠANA U TUŽILAŠTVU

Osumnjičen­a Tereza je već dva puta pokušala da ubije Srđana

Podsetimo, ubistvo kakvo Zrenjanin ne pamti dogodilo se u utorak uveče u naselju Zeleno polje u ulici Duška Trifunović­a, gde je Tereza najpre lekovima sedatirala supruga Srđana, a potom ga zaklala, njegovo telo isekla na komade motornom testerom, pa delove donjih ekstremite­ta i njegove genitalije stavila u šerpu i skuvala. Zločin je gledala Terezina i Miljainova šesnaestog­odišnja ćerka koja je spavala u drugoj sobi, a kada se probudila zatekla je nezapamćen­i horor. Miljain priča kako je on u tom trenutku, svega nekoliko stotina metara dalje bio u kući sa drugim sinom, osamaestog­odišnjim Damirom kog je na telefon pozvala unezverena sestra. Tada su pozvali policiju, a policajci koji su došli na teren kažu da gori prizor nikada nisu videli.

Tereza Perić je nakon zločina uhapšena u kući, a u petak je saslušana u zrenjanins­kom Višem javnom tužilaštvu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia