Blic

TANJA BOŠKOVIĆ

Sama sebi sam bila uvek najveći protivnik Dramska umetnica kaže da će ostati željna mnogih stvari u životu, a da joj je najžalije što se nikada nije najela.

- FILIP JOVANOVIĆ

Mnogi su je godinama unazad proglašava­li za glumačku divu, a ona je bila skromna i svoj talenat je brusila da uvek bude najbolja. I bila je. Zato je nedavno za višedeceni­jski rad dobila jednu od najcenjeni­jih priznanja nagradu Žanka Stokić.

- Jako dugo sam bila mlada glumica, pa onda u dobrim godinama, pa u najboljim, a sada sam diva što kaže Svetlana Bojković. Kaže mi: “Ti si diva. I ja uživam”. Nije se ništa u mom odnosu prema svetu promenilo, nego se promenilo nešto u odnosu ljudi prema meni. Valjda sam zaslužila – kazala je Tanja Bošković.

Ona dodaje joj nikada nije bilo lako u životu samoj sa sobom.

- Ovakva sam kakav sam, sa ovim karakterom i ludim mislima i temperamen­tom. I sa tom ambicijom i udaranjem glavom u zid. Imala sam ozbiljnog protivnika. Ja sam sebi najveći protivnik bila. Svaki čovek je sebi samom najveći protivnik. Umesto da sam bila pametna da se prepustim Gospodu, da mislim: “Ima ko o tebi da brine, otvori vrata svoga srca i sve će da bude po tvojoj meri, ali ne”! Ja volim da budem jača, da obaram ruke i kad treba i kad ne treba- rekla je Tanja pa dodala:

- Bude mi žao mene. Ja sam najpametni­ja bila kada sam imala otprilike 12 godina. Sve istine sam držala u svojim rukama, vladala sam materijom i razumela sam se u sve. Kako su išle godine, kako je išlo zrenje, tako sam shvatala da sve manje suštinski znam. Najpametni­ji ste pubertet kad vas drma. Kada sve znate i sve vam je jasno. Meni je sve manje stvari jasno. Ali to je sve u redu, tako raste mudrost. Snage opadaju, hvala bogu na tome, da ne moram više da teglim pola Evrope na svojim plećima već da brinem eventualno o svom dvorištu, uz veliku pomoć moje dece. Kreativno biće se razvija, to je obrnuto srazmerno pameti. Ja zaista verujem u to da se naše duše usavršavaj­u i posle odlaska sa ovog sveta. I da je upravo to nešto o čemu treba da se staramo.

Ona naglašava da su njeno telo i mozak bili poslušni.

- Još uvek su. Znatiželju imam, ali želju za kaštigovan­jem mišića da bi došli do bezuslovne poslušnost­i više nemam. Sve mislim: “Što ne budeš pametna malo?” U smislu da malo ugodim sebi. Ostaću željna mnogih stvari. Recimo, ostaću željna toga što nikad nisam jela koliko želim- nikad. Ne pamtim kad sam rekla: “Najela sam se”- naglasila je Tanja.

Tanja Bošković je istakla da danas zapravo ima četvoro dece.

- Moja ćerka je mlada žena i ona je udata i ja sam toliko srećna zbog toga. Sada imam četvoro dece. Moju, i mog zeta i snahu. Zet wje čovek domaćin, a snaha žena kao kuća. Ja sam veoma zadovoljna svojom decom i ljubavima svoje dece. Ja sam jedna ponosna mati, tašta i svekrva. Ćerka ide svojim putem i profesiju koju je izabrala, je oblast njene slobode. I ja sam jako srećna– rekla je Tanja Bošković u emisiji “Kec na jedanaest”.

“ĆERDALA SAM I DANE I RAZNE SVOJE TALENTE, A SAD ŽELIM MIR”, KAŽE TANJA

„ JA SAM JEDNA PONOSNA MATI, TAŠTA I SVEKRVA“, REKLA JE TANJA

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia