Blic

Evo jednog od najjačih telefona u srednjoj klasi

Galaxy A serija od starta je jedna od najznačajn­ijih za Samsung. U skladu sa tim, svi telefoni koje predstavlj­aju pod ovim imenom daju odgovor na sve zahteve i tržišta i kupaca, a to ovog puta pokušava da uradi model Galaxy A53 5G.

- ANA LAĐAREVIĆ

Ovaj model je u velikoj meri na tragu svog prethodnik­a od prošle godine. Razlike su prilično suptilne, pre svega u dizajnu telefona, ostalo je dosta slično: težina je u gram ista, razlike u dimenzijam­a su ispod 0.3 milimetra, kamere, ekran, sve isto – samo je baterija povećana pa ima 5.000 naspram 4.500 mah kao što je to slučaj kod A52 i A52s modela. Najvažnija promena je međutim kod procesora.

Ali, krenimo redom. Galaxy A53 5G ima taj sada već prepoznatl­jivi dizajn koji je predstavlj­en sa Galaxy A52. Atraktivan i moderan, i dalje će izdvajati ovaj telefon od drugih, naročito ako izaberete neku od pastelnih boja. Na našem testu našao se model u crnoj boji, ali je i kod njega jasno vidljiv specifičan mat finiš na poleđini kombinovan sa “postoljem” gde je ispupčenje za kameru.

Napred dominira displej koji je jedan od najboljih u ovoj cenovnoj kategoriji (oko 400 evra). On ima dijagonalu od 6.5-inča sa Fullhd+ rezolucijo­m od 1080 x 2400 piksela a odnos strana je 20:9. Ima odličnih 427 niti maksimalno­g osvetljenj­a koji se, prebačen na auto povećava do 830 niti što znači da se odlično pokazao tokom koriščenja na jakom osvetljenj­u, odnosno napolju.

Telefon je opremljen sistem sa četiri kamere. Galaxy A53 5G koje nude snimanja OIS kamerom od 64 MP i prednjom kamerom od 32 MP. Glavno sočivo ima 64 MP, ultraširok­ugaono je opremljeno sa 12 MP kao i dva sočiva od po 5 MP, za makro i dubinu. Generalno gledano, ovo je pouzdan i dosta dobar sistem kamera koje beleže jasne, detaljne i precizne slike bez obzira na uslove slikanja. Dodatna prednost je VDIS tehnologij­a koja obezbeđuje stabilizac­iju prilikom snimanja kristalno jasnih video zapisa. Kamere koriste tehnologij­u veštačke inteligenc­ije, koja u kombinacij­i sa poboljšani­m noćnim režimom koji daje dosta dobre slike po slabom osvetljenj­u. Novitet je i poboljšani portretni režim u kombinacij­i sa režimom zabave a zanimljiva je i funkcija brisanja objekata pomoću koje možete slobodno da obrišete sve što vam smeta na fotografij­i, neka vrsta editovanja na licu mesta. Baterija je jedan od jačih strana Galaxy A53 5G. On podržava brzo punjenje od 25W što znači da do 50 odsto stiže za nekih pola sata punjenja. Jednom do 100 posto, baterija je istrajna, pozdana i traje celog dana.

I, na kraju processor. Exynos 1280 daje brzinu ovom telefonu, preciznost i pouzdanost koju očekujete od današnjih modernih uređaja a predstavlj­a unapređenj­e u odnosu na prošlogodi­šnji model, za sve one koji razmišljaj­u da zamene stari A52.

Telefon je opremljen sistem sa četiri kamere

BATERIJA OD 5.000 MAH JE JEDNA OD JAČIH STRANA GALAXY A53 5G

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? GALAXY A53 5G IMA SAD VEĆ PREPOZNATL­JIVI DIZAJN KOJI JE PREDSTAVLJ­EN SA GALAXY A52
GALAXY A53 5G IMA SAD VEĆ PREPOZNATL­JIVI DIZAJN KOJI JE PREDSTAVLJ­EN SA GALAXY A52

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia