Blic

Partizan hoće brz kraj serije

CRNO-BELI VEČERAS (20.45) IGRAJU U PODGORICI PROTIV BUDUĆNOSTI U DRUGOJ UTAKMICI PLEJ-OFA ABA LIGE Biće nam teško da i četvrti put pobedimo ove sezone Podgoričan­e, ali idemo sa ambicijama da odigramo dobro - rekao je Uroš Trifunović.

- STEFAN PETROVIĆ

Jesu li uspeli košarkaši Partizana da zaborave poraz od Burse u Evrokupu ili im i dalje stoji u glavama, videćemo večeras od 20.45 kada igraju još jednu „biti ili ne biti” utakmicu u sezoni. Pobedili su crno-beli već tri puta Budućnost ove sezone, ali ovaj meč će biti specifičan jer predstavlj­a prvu meč loptu za plasman u finale ABA lige i borbu za trofej koji nisu osvojili od 2013. Ne samo da nisu osvojili nego nisu igrali ni u finalu regionalno­g takmičenja.

Večeras će igrati u punoj Morači, a huk sa tribina dodatno će pojačati želju košarkaša Budućnosti da produže seriju i vrate je u Beograd.

Ali ako neko zna kako se igra plej-of i kako treba motivisati igrače, onda je to Željko Obradović. On u dušu zna kako košarkaši mogu da reaguju, koliko je dobro povesti sa 1:0 u seriji i koliko je opasno pomisliti da je posao već gotov. Kao što je rekao posle prve utakmice: „jedan, 11 ili 21 razlike, u plej-ofu je isto!” On zna na koji način i koliko njegovi igrači moraju da budu spremni kako bi se izbegla neprijatno­st majstorice u Beogradu čiji bi termin bio naknadno određen. Možda će crno-beli pokazati da su posle žestokog pada ustali jači. I zreliji.

- Očekuje nas još jedna utakmica protiv veoma dobre ekipe Budućnosti. Pravila u plej-ofu se znaju, stoga nas očekuje jedna izuzetno teška utakmica na gostovanju u Podgorici ali idemo sa ambicijama da odigramo dobro - poručio je Željko Obradović.

Juče, u prepodnevn­im časovima, trofejni stručnjak iz Čačka je okupio pulene, trenirao je sa njima, izneo im poslednje zamisli, uputio naredbe i onda je tim, u poslepodne­vnim časovima krenuo put Podgorice.

Iako je Parni valjak već tri puta ove sezone pobeđivali Podgoričan­e, treba imati u vidu da će Budućnost, koja ima kvalitet, kad tada pronaći način da ozbiljnije ugrozi rivala iz Beograda. Na crnobelima je da probaju da zaustave nalet pulena Aleksandra Džikića.

Toga je svestan i Uroš Trifunović, bek crno-belih.

- Mi smo i u Podgorici odradili jedan trening nakon što smo doputovali kako bismo se pripremili detaljno za meč koji nas čeka. Znamo da do naše ovosezonsk­e utakmice u Morači, Partizan tamo dugo nije pobedio i da će nam biti još teže da i četvrti put u sezoni savladamo odličnog rivala kakva je Budućnost.

Zna Trifunović šta će biti ključno u večerašnje­m meču:

- Pametna igra! Pametna i čvrsta! Verujem da će oni dati sve od sebe da se vrate u Beograd na treću utakmicu, a na nama je da im čvrstom i pametnom igrom to ne dozvolimo - zaključio je Uroš Trifunović.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia