Blic

SPREMAN SAM ZA VELIKI KLUB

-

edovoljno je da ste samo igrač prefinjene tehnike, da ste prošli veliku školu (u ovom slučaju Partizana), morate konstantno da se usavršavat­e. Tako je i u ostalim sferama društva. Jedan od onih koji je pored talenta shvatio da se od rada “živi” je srpski reprezenta­tivac iz Torina Saša Lukić, koji zahvaljuju­ći predanosti igra sezonu života. Sa pet golova i četiri asistencij­e u Seriji A skrenuo je pažnju na sebe, ne samo na “Čizmi”, već i šire.

Na sve to su se nadovezale partije u dresu Srbije, pre svih ona u Lisabonu kada je bio jedan od heroja iz senke u “zaključava­nju” Bernarda Silve i Bruna Fernandeša.

- Sve što mi se dešava je plod rada - kaže Saša Lukić na početku razgovora za Sportal.

Statistika kaže da je uz Toreiru (Fjorentina), Kazemira (Real), Čuamenija (Monako) i Rodrija (Mančester siti) najbolji u oduzimanju poseda i u istom napadu završetka akcije, računajući samo igrače iz “lige petice”. To su odlike taktički i fizički besprekorn­ih igrača.

– Prija to društvo, ali još moram da radim da budem na njihovom nivou. Otvorilo mi se tako u Torinu, da mogu da izađem visoko u presing. Trudim se da budem taj ‘boks tu boks’ igrač, da se branim i napadam, šutiram.. Jednostavn­o da radim sve.

Logično pitanje se postavlja da li je predstojeć­e leto tajming za značajan transfer. Pominje se Lids...

- Pet godina sam ovde, lepo mi je, a ugovor me vezaju na još dve. Ostavio sam trag, ali... Videćemo šta će da bude na leto, sve je moguće. Ja sam spreman za korak dalje. Ne znam za Lids. Ne zavisi sve od mene, dao sam sve od sebe za Torino, sve što sam imao.

Serija A, kratak izlet u Španiju (Levante). Iznad njih je samo Premijer liga... Tri lige po meri Saše Lukića.

– Ne znam ni sam, sve zavisi. Mnogo se dobar igra u Španiji, bio sam tamo, takođe u Italiji i Engleskoj. Te tri lige mi odgovaraju, ali opet kažem, ne znam gde će put da me odvede. Privikao sam se na Torino i lepo mi je i da ostanem.

Lukićev uspon poklopio se sa dolaskom hrvatskog stručnjaka u Torino Ivana Jurića pre nepune dve godine. Ne krije da ima velike zasluge trener rođen u Splitu.

– Od prvog dana Jurića osetio sam maksimalno poverenje. Ovo mi je statističk­i i igrački najbolja godina do sada, napredovao sam u mnogim segmentima igre, ali i ima nekih detalja na kojima treba da radim. Zahvalan sam na tome Juriću.

Ostalo je još pet meseci do glavnog događaja u godini – Mundijalu u Kataru. A tamo će Srbija udariti na Brazil, Švajcarsku i Kamerun.

– Nimalo laka grupa, jako atraktivna. Dosta zavisi od

Saša Lukić smatra da je došao trenutak da se oproba u nekoj novoj sredini, ali podvlači da sa Torinom ima ugovor na još dve sezone, kao i da razmišlja o SP u Kataru

nas. Imamo selektora Piksija i odličnu atmosferu u reprezenta­ciji, trebalo bi da iskoristim­o dobre kvalifikac­ije u kojima smo bili pravi. Samo nas da gledamo, da budemo pravi kao u Lisabonu.

Znači da se kopira “srpsko kolo” sa kultnog La Luža, koje su upoznali Portugalci.

- Da, da. To je neki recept kako bi trebalo da igramo najveće utakmice. Generalno smo kroz cele kvalifikac­ije bili na dobrom nivou i gledali samo sebe. Tako smo izašli u

Lisabonu, pokazavši kvalitet, karakter i bezobrazlu­k u pozitivnom smislu. Prolaz u nokaut fazu? Ne želim da obećavam prolaz u nokaut fazu, već samo da budemo skromni, pa iz toga da napravimo bum. Kao do sada što smo radili.

Brazil prvo kolo, pa Kamerun, dok je prilika za “osvetu” Švajcarsko­j rezervisan­a za poslednju rundu. Možda odlučujuću.

– Ne treba se nikome svetiti, to je fudbal. Pristupiće­mo tom meču kao da je svaki drugi. Znamo kvalitet Švajcarske, igrali smo već i gledali ih, a tek ćemo još. Sve što je bilo je prošlo i nema potrebe da se vraćamo. Što se tiče Brazila, nismo mogli da biramo i ne znam da li je dobro što otvaramo tako turnir. Ne treba trošiti reči koliko su jaki, možda mi je drago što ćemo da igramo prvu sa njima da vidimo gde smo. Tu je i Kamerun, kao fizički jaka selekcija i spremićemo se dobro i za njih - kaže Lukić.

Meč sa Portugalij­om u Lisabonu je recept kako bi trebalo da igramo na Svetskom prvenstvu. Grupa je teška, ali verujemo u svoj kvalitet

 ?? ??
 ?? ?? lukić veruje da srbija može da prođe grupnu fazu na sp u kataru
lukić veruje da srbija može da prođe grupnu fazu na sp u kataru
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia