Blic

Večiti moraju da se vrate na bis, posle toga, nema popravnog

Crno-beli u nedelju dočekuju Budućnost, dok će šampion na teren u ponedeljak, protiv Cedevita Olimpije.

- A. Pijevac

PORAZI KOŠARKAŠA ZVEZDE i Partizana kao da su iznenadili sve, ABA ligi je trebalo 24 sata da u javnost izađu sa terminima majstorica. I, ponovo četiri najbolja tima očekuje duža pauza.

Crno-beli u nedelju dočekuju Budućnost od 20.30, dok šampion sa Cedevita Olimpijom igra u ponedeljak (19). Oba meča su u dvorani “Pionir”. Sada je jasno da veliko finale neće početi u utorak, kada je bilo i planirano, već će, najverovat­nije, startovati krajem nedelje, u petak 27. maja.

Ali, finale je u ovom trenutku najmanja briga za večite koji ne samo da imaju iznenađuju­ćih 1:1, već i na terenu ne izgledaju ništa specijalno. Prve mečeve su na svom terenu dobili rutinski, ali su u revanšima pokazali da imaju Ahilovu petu. Beograđani su izgubili u neizvesnim završnicam­a koje, po navici, redovno dobijaju na kvalitet i iskusto. Posebno bolan poraz doživela je Zvezda, koja se majstorijo­m Luke Mitrovića izborila za produžetak (76:76), da bi u dodatnih pet minuta odigrala bez energije (12:4).

Ljubljanča­ni su šampiona iznenadili njegovim najačim oružjem - čvrstom igrom u odbrani. Na taj način su obezglavil­i napade ekipa Dejana Radonjića koja je, u odnosu na prvi meč, postigla 27 poena manje. To je četvrtina ipo praznog hoda.

Crveno-beli su istakli da oči bode podatak da su domaći košaraši izveli 42 bacanja (pogodili 31), a oni 15 (šest). Pri tome, Zvezdini igrači su napravili samo šest faulova više - 31:25.

- Ne sećam se da su nam se takve stvari dešavale u Evroligi, gde smo igrali daleko agresivnij­e - naglasio je Dejan Radonjić.

On je dodao i da nije bio zadovoljan “mekanom igrom

Obradović i Radonjić od svojih igrača traže da ne ponavljaju greške iz drugog meča, inače ćemo u ABA finalu da gledamo Olimpiju i Budućnost

u odbrani”, ka da ni napad nije funkcionis­ao.

- Spremaćemo se za sledeći meč, sa ciljem da

popravimo stvari koje sam pomenuo, ima tu još ponešto - ističe Radonjić.

Ako ne može da se pouzda u trenutnu formu igrača, Zvezdi na ruku ide tradicija - nikada nije izgubila ABA majstorici. Ima šest od šest, četiri puta u polufinalu i dva puta u borbi za trofej koji vlasnika vodi u Evroligu. Tri puta su tako eliminisal­i Budućnost, po jednom Mornar, Partizan i Igokeu. Ovo im je, međutim, prva majstorica sa Olimpijom koja u ritmu bivših

“zvezdaša”, Jake Blažiča i Alena Omića, može da bude izuzetno opasna.

Što se Partizana tiče, meč u Podgorici je arhiviran čim se završio. Trener Željko Obradović prihvatio je da je Budućnost bila bolja i da je zasluženo slavila. Duel u “Morači” je doneo sve što smo i očekivali, igru na mali broj poena u kojoj Budućnost mora da traži svoju priliku - između 70-75, sve preko toga ide na crno-belu vodenicu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia