Blic

SRPSKE BOKSERKE STALE NA KORAK DO MEDALJE NA SP

-

RUNDU PO RUNDU, takmičenje po takmičenje, srpske bokserke su sve bliže osvajanju medalje. Nina Radovanovi­ć nas je sve oduševila 2021. na Olimpijski­m igrama u Tokiju, kada joj je nedostaja još jedan pobeda da se okiti najmanje bronzom.

Nepunih godinu dana kasnije, Srbija je imala tri bokserke koje su se plasirale u četvrtfina­le, i to na Svetskom prvenstvu u Istanbulu. I, ponovo, nedostajao je samo jedan korak.

Nijanse su odlučile da se reprezenta­cija iz Turske vrati bez medalja, ali su dve Jelene, Zekić i Janićijevi­ć, i Natalija Šadrina planetarni šampionat završile među osam najboljih, što je rezultat za poštovanje. Da li je potrebno da kažemo da se za medalje borilo čak 310 bokserki iz 73 države?

- Bokserski savez Srbije prezadovol­jan je izdanjima naših najboljih bokserki na Svetskom prvenstvu u Istanbulu. Naše tri reprezenta­tivke borile su se za ulazak u polufinale i time sigurnu bronzu, nakon nemilosrdn ih borbi protiv izuetnih protivnica zaustavlje­ne su na tom pohodu. Nema razloga za žal, dobar rezultat je ostvaren i sada ih čeka period novog velikog rada i priprema za ono što bi trebalo biti kruna sezone, a to je učešće na šampionatu Starog kontinenta za seniorke koje će biti održano u Budvi, nakon oduzimanja domaćinstv­a Rusiji. Evropsko prvenstvo je u oktobru i verujemo da će naše devojke zasijati punim sjajem, pokoriti konkurenci­ju i Srbiji doneti medalje – istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

U četvrtfina­lnim borbama naše bokserke imale su izuzetno teške protivnice. Najzvučnij­u rivalku je imala Šadrina, koja je poražen do Brazilke Fereire, srebrne sa Igara u Tokiju.

- Porazi nas bole, ne možemo reći da nam srce nije slomljeno, verovale smo u medalje, u to da ćemo raširiti srpsku zastavu na dodeli medalja. Borile smo se do poslednjeg atoma snage, bile maksimalno motivisane i hrabre do poslednjeg gonga, ali šta je tu je, sada se okrećemo novim zadacima, pre svega Evropskom prvenstvu u Budvi gde nas verujem ništa neće zaustaviti u jurišu na pobednička postolja – zaključila je naša mlada reprezenta­tivka Jelena Zekić koja je nosila srpsku zastavu na svečanom otvaranju.

Na SP su učestovale i Nina Radovanovi­ć, Snežana Šiljković i Milena Matović.

 ?? ?? jelena zekić je poražena u Četvrtfina­lu
jelena zekić je poražena u Četvrtfina­lu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia