Blic

ILI TROFEJ ILI SALE PAKUJE KOFERE

Sve što može da ga zadrži na klupi crnobelih je da sezonu završi sa bar jednim od dva pehara. Titula je baš daleko, ostaje još finale Kupa.

- BOJAN MARINKOVIĆ

Trener Partizana Aleksandar Stanojević napustiće klupu Partizana ukoliko ne osvoji trofej ove sezone, potvrđeno je Sportalu. Prema informacij­ama do kojih smo došli, Stanojević je čelnicima kluba već saopštio odluku, a iako su pokušali da ga zadrže, trener crno-belih nije odstupio od svog stava.

Stanojević je upravi rekao da je “emotivno potrošen” nakon naporne sezone, te da bi ga na klupi Partizana zadržao samo trofej. Da je strateg crno-belih poprilično rezigniran videlo se i po njegovim brojnim izjavama u proteklim nedeljama, u kojima je kritikovao večitog rivala i Superligu Srbije nakon smene na čelu tabele.

Podsetimo, Partizan

je u prolećni deo prvenstva ušao sa pet bodova prednosti, ali je poraz u derbiju uz još nekoliko kikseva potpuno promenio situaciju. Stanojević je razloge za to video u nejednakom tretmanu Zvezde i Partizana.

Prvo je nakon remija sa Napretkom (0:0) bio kivan zbog sudijske odluke da se ne dosudi penal nakon starta nad Nemanjom Jovićem, da bi potom došao duel sa Čukaričkim, gde je u još jednom remiju bez golova kritikovao sudiju jer nije isključio Bojana Kovačevića zbog starta nad Rikardom Gomešom.

Posle pobede protiv Voždovca (3:0), Stanojević je više pričao o Zvezdi i organizaci­ji prvenstva nego o pobedi svog kluba, i tom prilikom nije birao reči.

- Brutalno smo pokradeni u više situacija. S obzirom na to kako stvari ovde funkcioniš­u, nije realno da Partizan uzme titulu. Titula nam je oduzeta, a zaslužili smo je. Više se ne nadam, s obzirom na to da je činjenica da nam na nekoliko ključnih

utakmica nije dozvoljeno da pobedimo. Stvarno sam razočaran, ne znam na koji način više ovde da funkcioniš­em i radim - ljut je bio Stanojević.

Pre nekoliko meseci se pojavila informacij­a da će Stanojević napustiti klub, ali je trener crno-belih to oštro demantovao.

- To je potpuna neistina. Nikad iz Partizana neću otići zbog ponude drugog kluba. Mogu samo usled neuspeha ili emocije, potrošnje. Pogledajte kako sad izgledam, a kakav sam bio na promociji u jesen 2020. Imate primer Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi: osvajao je titule, igrao Ligu šampiona, pa otišao, jer ovaj posao troši. Inače, kod nas u klubu je sve u redu, sve funkcioniš­e, sve se dogovaramo i odlučujemo zajedno - rekao je tada Stanojević.

Što se prvog trofeja tiče, titule, ona je već praktično u vitrinama na “Marakani”. Crveno-belima je u subotu dovoljan i bod sa Voždovcem. Stanojević­u tako ostaje još jedan pokušaj - finale Kupa protiv Zvezde, 28. maja. U drugom mandatu u Humskoj, protiv večitog rivala ima četiri remija i dva poraza, bez pobede.

 ?? ?? odluka da li stanojević ostaje ili odlazi pašće . maja u finalu kupa
odluka da li stanojević ostaje ili odlazi pašće . maja u finalu kupa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia