Blic

ILINKU TRAŽE 39 DANA, NEKA DECA NIKADA NISU NAĐENA

MNOGO DOJAVA O ĆERKI, ALI SU SE SVE ISPOSTAVIL­E KAO LAŽNE

- BILJANA VUČKOVIĆ

Nestanak Ilinke Dujović (28), ali i Vukašina Mavraka (30), zabrinuo je građane Srbije jer je reč o dvoje mladih ljudi pred kojima je tek bio život, međutim o njoj se apsolutno ništa ne zna od 12. decembra prošle, a o njemu od 11. januara ove godine.

Moj očinski instinkt mi govori da je Ilinka živa. Nisu to nikakve moje fantazije, zato ne pomišljam da prestanem sa potragom, kaže otac Dalibor

BARBARE VITEZ SU DOBILI

Posle pet godina, ne znam koliko još mogu da izdržim bez moje ćerke. Zamislite da pet godina ne znate da li vam je dete živo, kaže Eleonorina majka Miroslava

članovi porodica, rodbina, prijatelji apeluju i pozivaju u pomoć, svaka informacij­a je izuzetno važna, a vreme igra važnu ulogu u potrazi. Međutim, dvoje mladih nisu usamljeni slučajevi misteriozn­ih nestanaka, i u Srbiji su u toku i višegodišn­je potrage za decom i tinejdžeri­ma.

Na sajtu „Nestali Srbija“nalazi se 194 objava nestalih osoba, 21 ima do 35 godina, a među njima su Barbara Vitez (21), Biljana Đorić (25), Eleonora Arežina (12)...

ILINKA DUJOVIĆ (28)

Dalibor Dujović je za „Blic“rekao da je ubeđen da je Ilinka živa i zdrava.

- Ne samo kao otac, već i kao čovek, osećam da je živa i da joj je dobro. Nisu to nikakve moje fantazije, već mi to govori očinski instinkt - kaže Dujović.

Ilinka je 12. decembra oko 16 sati izašla iz kuće s namerom da kupi čips. Sve upućuje da je otišla ka pešačkoj stazi uz reku Lim. Na to ukazuje i video-snimak, koji je zabeležio da je sišla u podvožnjak, i izjava jednog čoveka koji je išao iza nje dok nije prešao na drugu stranu reke.

Otac očekuje da se u potragu uključe gorske službe spasavanja iz Foče i Bijeljine.

VUKAŠIN MAVRAK (30)

Njegov nestanak prijavljen je nakon što je u kanalu kod Siriga pronađen njegov auto kojim se iz Novog Sada uputio u Bačku Topolu gde živi njegova porodica. Od večernjih časova 11. januara niko ga nije video niti se čuo sa njim, telefon mu je isključen. Automobil kojim je krenuo kući je pronađen 12. januara, ali njega nije bilo ni u njemu, niti u okolini. Do porodice i prijatelja je došla informacij­a da postoji mogućnost da se vratio peške do naplatne rampe i da je taksijem potom negde odvežen.

- Majka i otac su izbezumlje­ni, mlađi brat deli slike i broj telefona po društvenim mrežama ne bi li se saznala neka informacij­a, jer ovo nije Vukašinovo uobičajeno ponašanje - navode prijatelji.

ELEONORA AREŽINA (12)

Miroslava Babić, majka devojčice o kojoj se u Srbiji ništa ne zna više od pet godina, kaže za „Blic“da od 20. novembra 2017, kada je u Francuskoj školi u Beču poslednji

put videla Eleonoru, nije dobila nijednu zvaničnu informacij­u gde se nalazi, niti dokaz da je živa.

- Ni u jednom momentu nije urađeno veštačenje ličnosti oca Milana Arežine. Eleonora i ja smo bile žrtve porodičnog nasilja, posebno u periodu od 2014. do 2017. godine, da je tri puta pokušao

da me ubije. Posle pet godina, ne znam koliko još kao majka mogu da izdržim bez moje Eleonore, jer ovo nije život. Zamislite pet godina da ne znate da li vam je dete koje ste rodili, dojili, učili da hoda, smejali se i igrali sa njim, živo.

BARBARA VITEZ (15)

Tada petnaestog­odišnja devojčica iz Sente nestala je 25. novembra 2016. kada se vraćala s rođendana, navodno je pala s mosta u Senti. Ronioci su danima pretraživa­li reku, ali telo nije nađeno.

Barbarini roditelji za sve ovo vreme dobijali su razne informacij­e o tome gde bi njihova ćerka mogla da bude. Između ostalog i da je oteta, da se udala, da je prodata u belo roblje, a dobili su čak i anonimno pismo nekoliko nedelja nakon njenog nestanka “da je Barbara drogirana, silovana, zadavljena, a potom bačena u reku”. Međutim, zvaničnih potvrda ovakvih informacij­a nikada nije bilo, pa se veruje da su sve bile lažne.

- Poslednji put viđena je 25. novembra 2016. u prodavnici, kada su je snimile kamere. Na snimku se ne vidi da li je naša ćerka sa tom dvojicom dečaka krenula ka mostu ili na drugu stranu - govorio je ranije otac Endre.

MILAN MIŠKOVIĆ (26)

Milan Mišković iz Šapca nestao je 16. marta 2020. na Dunavu u Slankamenu dok je bio u ribolovu, i od njega do danas nema ni traga ni glasa. Nestao je sa Ilijom Đokićem (26) čije je telo pronađeno oko mesec dana kasnije, a poslednji put su viđeni kako isplovljav­aju u čamcu na Tisi.

Sestra nestalog Milana je za medije izjavila ranije da nada da je živ i dalje postoji.

- Ali, posle toliko vremena, nemamo baš, ali baš nikakvih informacij­a. Mnogi su ubeđeni da se on tad utopio, ali nije on list drveta ili parče papira da tako nestane i da se ni posle toliko vremena o njemu ne zna ništa.

MARIJA KEPIĆ (29)

Marija Kepić iz Aranđelovc­a nestala je krajem oktobra 2020. U trenutku nestanka imala je 29 godina. Sa sobom je ponela torbu. Porodica tada, a ni do danas ne zna da li je u toj torbi bilo dokumenata. Pozivi nisu uzvraćeni, a poruka o tome da je dostupna sa njenog broja nije stigla.

U trenutku nestanka Marija je bila nezaposlen­a, ali je uskoro trebalo da počne da radi, i to u struci, kao medicinska sestra. Od momenta nestanka porodica je dobila razne dojave. Navodno je viđena sredinom novembra iste godine. Ipak, te informacij­e ostale su nepotvrđen­e.

 ?? ?? barbara vitez je nestala 2016. godine
marija kepić je poslednji put viđena 2020. od eleonore nema ni traga ni glasa od 2017. za ilinkom dujović otac i prijatelji tragaju skoro mesec i po dana milan mišković je nestao 16. marta 2020. godine
barbara vitez je nestala 2016. godine marija kepić je poslednji put viđena 2020. od eleonore nema ni traga ni glasa od 2017. za ilinkom dujović otac i prijatelji tragaju skoro mesec i po dana milan mišković je nestao 16. marta 2020. godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia