Blic

OTIŠLA SAM DA SE ULEPŠAM, A LICE MI OSTALO OKLEMBEŠEN­O?!

Beograđank­a tvrdi da je doživela pravi horor u privatnoj klinici “Otišla sam na jedan tretman, a urađena mi je druga korekcija koja je ostavila velike posledice”.

- JASMINA PROŠIĆ

Tako započinje priču Beograđank­a Maja Božović (40) koja tvrdi da joj je ubrizgavan­jem botoksa u Opštoj bolnici “Atlas” uništena mimika lica, odnosno da ne može da se nasmeje pet meseci nakon korekcije koja je, prema rečima nje i njenog advokata, urađena supstancom koja se inače ne koristi u antiejdž medicini i pritom je to sredstvo dato u prekomerno­j količini.

MOJA DOKTORKA JE BILA ZAUZETA

- Zakazala sam pregled u bolnici “Atlas” 23. avgusta prošle godine. Kada sam došla na kliniku, posle 45 minuta čekanja, pitala sam šta se dešava. Rečeno mi je da je doktorka koja je trebalo da me primi u sali za operaciju i da se još malo strpim. Za to vreme primetila sam dr Pajevića kako izlazi iz ordinacije i čudno gleda u mene. U tom momentu nisam ni znala ko je on. Uputili su me sa prijemnog pulta da uđem u ordinaciju u kojoj se nakon dva minuta pojavio dr Pajević, sa špricem u rukama. Nije se ni predstavio niti rekao “dobar dan” i bez bilo kakvog pitanja počeo da mi ubrizgava botoks - priča Maja Božović.

Kako kaže, na kliniku je otišla zbog korekcija bora na čelu, mrštalica i bora oko očiju, ali da je botoks aplikovan u obraz iako to nije tražila.

NIŠTA NISU REKLI ZA NUSPOJAVE

- Iznenađenj­a i totalno sluđena jer nisam očekivala drugog doktora, a još manje spremna za špric u ruci, nisam ni stigla da mu se obratim, a već sam dobila prvi ubod u predelu čela, a naredni je bio u predelu obraza pa sam zaprepašće­na pitala: “Šta radite to, zašto me bodete u obraz?”. Doktor mi je da rekao da budem mirna i da ne pričam dok drži špric. Nisam dobila bilo kakvu informacij­u o nuspojavam­a leka koji je upotreblje­n kao ni dokaz o tome šta sam primila, a još manje odgovor zašto je botoks ubrizgan i u obraz - nastavlja Maja i napominje da nakon intervenci­je nije “zakazan kontrolni pregled niti joj je dat karton o garanciji i količini botoksa koja je korišćena.

Kako je ispričala, potpuno sluđena i preplašena napustila je kliniku, a posle tri dana javile su se neželjene posledice.

CELO LICE MI JE PALO NA DOLE

- Celo lice mi je palo nadole, gornja usna bila je totalno nepomična, izmenila mi se boja glasa uz primetno šuškanje. Kontaktira­la sam s klinikom preko Instagrama (redakciji dostavljen­i detalji prepiske). Nakon 15 dana, uplašena da će posledice trajno ostati, otišla sam na Klinički centar da saznam šta mi se dešava.

U prepisci koju nam je dostavila Maja Božović, iz bolnice “Atlas”, odgovorili su joj da 23. avgusta ima zakazan pregled kod doktorke (ime poznato redakciji). Međutim, drugi lekar je obavio proceduru. Kada im se požalila da joj je jedno oko zatvoreno i da ne može da se nasmeje, rečeno joj je da doktor savetuje da se strpi.

“Doktor savetuje da se strpite, treba vremena da se lice vrati u prvobitno stanje.

Ovo se veoma retko dešava (jedan u 100 slučajeva) ali se nažalost dešava”.

Maja im je poslala fotografij­e kako izgleda, ponuđena joj je konsultaci­ja i PRP tretman o istom trošku.

MESECIMA NISAM IZLAZILA IZ KUĆE

- Plakala sam danima, izbegavala sam da se pogledam u ogledalo. Odbijala sam druženje sa prijatelji­ma jer su me zapitkival­i šta mi se desilo i zgražavali se kada bi me videli, zbog čega sam se osećala još gore. Nisam izlazila iz kuće. I sada posle

skoro pet meseci, ne mogu da se nasmejem. Otišla sam tamo da se ulepšam, a dobila sam oklembešen­o, zamrznuto lice - kaže Maja.

Zbog svega što joj se dogodilo obratila se advokatu.

- Klinika je odbila da advokatu dostavi moj karton pod izgovorom da u bolnicu na sastanak sa dr Pajevićem moram da dođem ja i da će mi on dati karton na uvid. Posle mnogo odlaganja, dobila sam samo izveštaj bolnice na uvid, u kojem stoji “da je primenjena terapija 100 I. J preparata botulinum toksina Botoks u tri regije”.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Maja je ceo slučaj prijavila Zdravstven­oj inspekciji, a razmišlja da se obrati i Sudu časti Lekarske komore. Na drugoj strani, zdravstven­a ustanova joj preti tužbom
Maja je ceo slučaj prijavila Zdravstven­oj inspekciji, a razmišlja da se obrati i Sudu časti Lekarske komore. Na drugoj strani, zdravstven­a ustanova joj preti tužbom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia