Blic

ŽAO NAM JE KAMPACA, ALI ZABRANA OSTAJE

Voleo bih da ga vidim kako igra, ali pomilovanj­em bih učinio da sve nestane. To ne želim, rekao je Maršal Glikman.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Kad god se pomene Fakundo Kampaco, navijači Crvene zvezde načulje uši u želji da čuju da je Evroliga pomilovala Crvenu zvezdu i dozvoli da Argentinac bude registrova­n pre 28. februara. Na žalost po fanove, ali i crveno-bele, od toga neće biti ništa.

Izvršni direktor Evrolige, Maršal Glikman, čovek koji ima pravo da amnestira Zvezdu, rekao je da mu to ne pada na pamet i da je za njega “Slučaj Kampaco” završen. On čak tvrdi da je to urađeno u interesu svih košarkaša osim, očigledno, Argentinca.

- Veliki je korak napravljen formiranje­m Udruženje igrača... Za njih je jedno od najvećih pitanja bilo: Moramo da budemo plaćeni i moramo da budemo plaćeni na vreme. Kao što znate, igrači četo nisu bili plaćani na vreme. Imamo i nezavisno telo koje se zove Komisija za kontrolu upravljanj­a (MCC) koje je završilo opsežnu istragu. Ne želim da ulazim u detalje, ali mi nismo bili uključeni. Oni su nezavisni. Zaista nezavisni. To je tim od tri advokata koji nemaju nikakve repove i ništa direktno sa košarkom. Dakle, oni su zaključili da klub nije bio spreman da dostavi neke neophodne informacij­e. U međuvremen­u su mogli da registruju neke igrače koje inače ne bi mogli, tako da su potencijal­no stekli takmičarsk­u prednost koju u suprotnom ne bi imali - počeo je da objašnjava Glikman.

Drugi čovek Evrolige kaže i da mu se ne sviđaju priče o amnestiji.

- Ta reč, amnestija. Jedinu vlast koju ja kao izvršni direktor imam je da nekog amnestiram. A, amnestija znači da si učinio da cela stvar nestane kao da se nije desila. To znači. Nije to bilo pitanje ”da li Kampaco može da igra ili ne”. Nema to veze sa Kampacom. Morali smo da sačuvamo integritet sistema, radili smo tačno ono što je od nas tražila Komisija. Tako da sam smatrao da nije prikladno da se sada izvršni direktor umeša i promeni nešto na čemu se radilo već neko vreme.

Glikman je otkrio i da je bio u kontaktu sa Kampacom.

- Poslao mi je vrlo lep mejl. Vrlo ljubazan. I odgovorio sam mu naširoko i objasnio sam mu situaciju. Zaista mi je žao Kampaca. Naravno da bismo svi voleli da ga vidimo na terenu. To nije sporno... Uradili smo ispravnu stvar. Ne bi bilo prikladno da se ja sada mešam zato što bismo svi voleli da ovaj jedan košarkaš igra. Moj posao je da branim interese svih igrača kolektivno. A mislim da bi gospodin Kampaco trebalo da razgovara sa svojim menadžerim­a, jer su oni bili upoznati sa celom situacijom - ogradio se Glikman.

Kampaco je trebalo da razgovara sa svojim menadžerim­a pre nego što je potpisao za Zvezdu. Oni su bili dobro upoznati sa celom situacijom

 ?? ??
 ?? ?? kampaco ima pravo da igra samo u aba ligi
kampaco ima pravo da igra samo u aba ligi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia