Blic

SMAILAGIĆ: POČEO SAM DA SE BUDIM

Vidi se rad, trud i želja, ne samo kod mene, već kod svakoga, rekao je košarkaš crnobelih koji je protiv Skopljanac­a postigao 24 poena.

- EKIPA “BLICA”

Veče za istorijske knjige bilo je u ponedeljak za Partizan. Klub iz Humske je postavio svoj novi rekord po broju poena na jednom meču regionalno­g takmičenja. Ubačeno je 120 protiv MZT-A, pored toga tu su i fantastičn­i procenti šuta, takođe rekordni, a onda i lični rekord Alena Smailagića.

Idemo redom, prvo poeni. Sam meč protiv MZTA nije bio uzbudljiv. Sve je rešeno posle prve deonice, ali na kraju jeste značajno napomenuti da su crno-beli sa 120 poena oborili sopstveni rekord po broju postignuti­h koševa na jednom meču. Prethodno je to bilo protiv Igokee kada su ubacili 117 u sezoni 2017/18.

Do tog broja su došli neverovatn­im procentima šuta. Tačnije najboljim u istoriji takmičenja. Do juče, najbolji procenat šuta na jednom meču imala je Cibona kada

Željko Obradović može da bude zadovljan igrom kompletnog tima u rekordnoj pobedi protiv MZT Skoplja sa 120:67 u 15. kolu ABA lige

je 2003. ubacila 34 od 46 pokušaja iz igre (73,91%). Sada je to Partizan koji je protiv tima iz Skoplja ubacio 41 od 55 šuteva ili 74,5 odsto.

Za kraj tu je i Alen Smailagić. Mladi košarkaš crnobelih je bio najbolji pojedinac meča. Ubacio je 24 poena, a tek kasnije je shvatio da je to njegov lični rekord u crnobelom dresu.

- Počeo sam da se budim posle prošle sezone i tog vremena sa povredama. Vidi se rad, trud i želja, ne samo kod mene, već kod svakoga - rekao je Smailagić za “Mocart sport”.

Odmah se prebacio na timske uspehe naglasivši da je dobra forma produkt žestokog treninga.

- Videlo se i po treninzima da smo spremni i da ćemo odigrati kvalitetno, svi igrači su bili prisutni, mogli smo da treniramo maksimalno i to se videlo na meču protiv MZT-A. Desio se taj kiks protiv Makabija koji ne želimo da ponovimo, spremamo se dalje, za naredne izazove s ciljem da nastavimo pobednički niz.

Pored poena i procenata šuta meč je ostao obeležen atraktivni­m zakucavanj­ima. Prednjačil­i su Dante Egzum, Tristan Vukčević i naravno Alen Smailagić, koga smo upitali ko ima najviši skok u ekipi.

- Neću da pričam o tome, da ne izbije svađa u svlačionic­i - uz smeh priča krilni centar, a onda ozbiljno dodaje: - Šalim se malo, ali stvarno mislim da imamo fizički baš jake momke, dominantne, koji mogu mnogo toga da urade na parketu, a tu smo i mi mlađi koji se priključuj­emo i svi zajedno idemo ka istom cilju, a to su pobede. Biće sve super u nastavku sezone.

 ?? ??
 ?? ?? Alen Smailagić je od početka sezone imao dosta problema sa povredama, ali polako ulazi u pravu formu
Alen Smailagić je od početka sezone imao dosta problema sa povredama, ali polako ulazi u pravu formu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia