Blic

PUCNJAVA ZBOG JUŽ TRIBINE ILI NARKOT NE TIKA?

Nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka koja se krila iza navijačke grupe “Principi”, verovalo se da se stalo na put kriminalni­m radnjama sa navijačima u glavnim ulogama. Međutim, bivši i sadašnji tzv. navijači Partizana i dalje pune stranice crne

- EKIPA „BLICA“

Poslednji napad se dogodio u utorak uveče u Zemunu, kada su Nemanja Bojović (39) zvani Hemija i Nikola Knežević (24) upucani u noge, što pokazuje da se ovog puta, ipak, radilo “samo” o opomeni.

Kako se priča u navijačkim krugovima, Veljko Belivuk je tokom boravka na tribini zahtevao da se sve navijačke frakcije ujedine i pređu na jug, a ko to nije želeo, mesta za njega na tribini nije bilo. Među njima je bila i navijačka grupa “Zabranjeni” čiji je vođa Bojović.

TUČE I INCIDENTI NA TRIBINAMA

Obeležje “Zabranjeni­h” na utakmicama gotovo da ne može da se vidi, ali to ne sprečava Bojovića i njegovog prijatelja Kneževića da utakmice posećuju i da na njima prave nerede. Knežević, koji je upucan zajedno sa Bojovićem, u avgustu prošle godine je priveden zbog napada na službeno lice.

Nakon što je izbila tuča na stadionu, Knežević se zaleteo i udario pripadnika

Žandarmeri­je nakon čega je i sam dobio udarac pendrekom. Međutim, Knežević nije hapšen zbog narkotika i drugih kriminalni­h dela, kao što je to slučaj sa Bojovićem.

Iza njega stoji šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistva, reketiranj­a i razbojništ­a. Čak ni ova kazna Bojovića nije mogla da “smiri” pa je tako po izlasku iz zatvora ponovo počeo da se bavi kriminalni­m radnjama, a uhapšen jer je kod njega pronađen kokain i spid.

NASLEDNICI ZEMUNSKOG KLANA

Bojović i ekipa, inače, svojevreme­no su označeni kao naslednici zemunskog klana. Kako su preneli mediji 2008. godine, “u akciji hapšenja pripadnika novog zemunskog klana, kojim je rukovodio Bojović, zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane”.

Bojović je osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranj­a, razbojništ­ava.

Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradsko­m kafiću, kada su kod njega pronađeni kokain i spid.

- Još kao klinci od 14-15 godina pridružuju se lokalnim kriminalci­ma. Počinju sa prodajom droge, krađama. Drogu razvoze na biciklima, skuterima i prodaju vršnjacima. Vremenom pokušavaju da zauzmu neko od vodećih mesta u grupi pa počinju da rade s većim količinama droge, razbojništ­vima. A preduslov za napredovan­je u grpi bio je da su što suroviji - rekao je svojevremn­o sagovornik “Blica” iz policije.

Članove novog zemunskog klana i saradnike opisivali

su kao veoma nasilne - i to ne samo prema članovima suparnički­h kriminalni­h grupa, već i prema građanima Zemuna, koji su smatrali svojom teritorijo­m.

Grupa je pala posle saznanja policije da planiraju dva ubistva, članova rivalskih klanova, a sve zbog primata u prodaji drogom.

NAPADAČI SU BILI MASKIRANI

Bojović i Knežević su upucani u utorak oko 22 sata u Zemunu, u trenutku kada je Bojović išao kod majke da joj donese namirnice da spremi slavu. On je primetio dvojicu muškaraca sa kapama na glavi. Nakon pitanja “Gde ste?”, napadači su u njih ispalili nekoliko hitaca.

Bojović je ranjen u butinu, a Knežević u potkolenic­u. Oni su prevezeni u Urgentni centar gde su nakon ukazane pomoći dali iskaz policiji. Tvrdili su da ne znaju ko ih je ranio niti koji je motiv za to, a izjavili su i da su napadači imali maske na licu, preneli su mediiji.

Da li je pucnjava na Bojovića i Kneževuća povezana sa borbom oko tribine jer su iza rešetaka završili i “Principi”, ali i “vračarci” koji su imali uticaj na južnoj tribini za sada nije poznato, a mogući motiv pucnjave su i poslovi sa drogom.

 ?? ??
 ?? ?? bojović i knežević upucani su u zemunu
bojović i knežević upucani su u zemunu
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? „Zabranjeni“često prave nerede na utakmicama
„Zabranjeni“često prave nerede na utakmicama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia