Blic

MUŠKI NA NORVEŽANE ZA ČETVRTFINA­LE SP

Ako „orlovi“izgube, a Nemačka dobije Argentinu, onda smo ostali bez šanse da se borimo za jednu od medalja, kao i za mesto na OI u Parizu.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Prvo pa muško! Sudbina srpskih rukometaša na SP zavisi od večerašnje­g (20.30) derbija sa Norveškom. Ako izgubimo, “orlovi” ostaju bez četvrtfina­la i pokušaja da se kroz kvalifikac­ije domognu Olimpijski­h igara u Parizu 2024. Ako pobedimo... daj bože...

Ekipa selektora Tonija Đerone u drugu fazu je prenela dva boda iz meča sa Katarom (34:24) koji je Srbiju pokazao u najboljem svetlu. Napad je funkcionis­ao savršeno kao švajcarski sat, dok je odbrana, povratkom na gol Dejana Milosavlje­va, prestala da bude bušna kao švajcarski sir. Sigurni smo i da su Norvežani razumeli poruku.

S druge strane, miraz iz grupne faze možda i ne bude dovoljan. Ako izgubimo, a Nemačka pobedi Argentinu, onda nikako ne možemo do jednog od prva dva mesta koja vode u četvrtfina­le. Norveška i “panceri” bi u tom slučaju imali po šest bodova i... game over... Istina, ostaju nam još dueli sa Argentinom (subota, 15.30) i Holandijom (ponedeljak, 18), ali ništa više ne zavisi od nas.

- Hvala svima, hvala saigračima što su me čekali, što su verovali u mene. Prethodnih dana sam u klubu radio sa Dejanom Perićem koji mi je pomogao da se osećam kao da nisam bio povređen. Odigrao sam utakmicu kao da mi je poslednja. Hvala bogu, na kraju je sve ispalo dobro rekao je Milosavlje­v, koji je u Katovice stigao neposredno pred meč sa Katarom.

Srećom, Milosavlje­v je uspeo da se oporavi od povrede skočnog zgloba. Da je bio na golu protiv Nemaca, verovatno bismo danas imali tri ili četiri boda.

- Mislim da imamo šansu da igramo s njima zato što su oni pretežno teški na bekovima. Naša odbrana je dovoljno snažna i visoka da može da parira bekovima Norveške - dodao je čuvar mreže “orlova”.

Selektor Đerona ne krije da je povratak Milosavlje­va veliki plus za naš tim.

- Dejan je veoma važan igrač, ne samo zbog svojih odbrana, već i zbog celokupnog uticaja koji ima na reprezenta­ciju. Dokazao je prethodnih godina da je golman top klase. Imamo sjajne čuvare mreže, pored njega tu su i Cupara i Bomaštar, koji je mlad i sigurno budućnost na golu, i srećan sam što možemo da biramo. Bitno je da smo podigli nivo u odbrani i znam da ćemo spremni da dočekamo sva tri duela u narednoj fazi. Norveška je strašna ekipa, gotovo je bez većih mana, ali nije nepobediva - poručio je Toni Đerona.

Norvešku predvodi Sander Sagosen, po mnogima najbolji rukometaš današnjice.

- Čeka nas Norveška, što će biti možda i presudna utakmica za četvrtfina­le, ali kad se igraju takve utakmice onda ne postoji umor, onda adrenalin igra ulogu - dobro je raspoložen naš bek Petar Đorđić.

Bogdan Radivojevi­ć je odigrao odlično prvo poluvreme u meču sa Katarom (34:24), dok ga je u nastavku uspešno odmenio mladi Vukašin Vorkapić sa šest golova

 ?? ??
 ?? ?? petar Đorđić se ne plaši bekova norveške i veruje u pobedu „orlova“
petar Đorđić se ne plaši bekova norveške i veruje u pobedu „orlova“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia