Blic

ČOVIĆ: HTELI SU DA KAMPACO ODE

Mi ćutimo, kakav je to pristup... Tek mi je u utorak postalo jasno kad sam video kako Glikman objašnjava amnestiju.

- EKIPA “BLICA”

Od očajnog početka sezone do serije pobeda kojoj se ne nazire kraj. Dolazak trenera Duška Ivanovića, a zatim i Luke Vildose sve je pokrenuo. Međutim i dalje je u centru pažnje Fakundo Kampaco kome je zbog zabrane registraci­je igrača crveno-belih do 28. februara zabranjeno da igra u Evroligi. Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović pričao je o ovome na konferenci­ji za štampu.

– Nemamo problem da javno i glasno pričamo o tome, dali u tabelama ili direktno, što ne vidim da drugi rade. Vodi se kampanja protiv nas i to nije teorija zavere, to je proverena informacij­a. Konkretno, to je radio Zoran Savić. Zvao je ELPA, menadžment Evrolige, da li će priznati to ili ne, ali ako ne priznaju, lažu. Za malog Topića je odmah ujutru zvao Dijega iz Evrolige da pita kako je bio „skinut“na utakmici Valensija - Zvezda, a dete nije ušlo ni minut. Onda je zvao ABA ligu, Miliju Vojinovića da mu preti kakva je registraci­ja, pa se čak i Dragan Bokan interesova­o za sve to u ABA ligi - rekao je Čović.

Potom je poručio: - Namera je bila da Kampaco ode iz Zvezde, ali to nije uradio. Nije došao da igra samo ABA, ali nam je jako značajna, kao i Kup i KLS, koje je Partizan napustio i nije kažnjen, zato pitam gde je Savez i ko su ti likovi tamo i kakav im je rezultat. Glikman kaže da su menadžeri krivi što su ga „doveli tamo“. To nije zapadna terminolog­ija, to nije tamo i on nije ona. Mi nismo tamo, mi smo Zvezda koja ima svoju reputaciju i koja je sa prostora gde je košarka napravila velike doprinose. Stalno se priča da država daje pare, a košarke nema na vrhunskom nivou ako država ne pomaže.

Na kraju je rekao:

- Sve se radi da se Zvezda skine sa prvog mesta. To nije nikakav problem, ali na terenu, sportski - poručio je Čović.

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman potvrdio je da ne želi da izađe u susret crveno-belima i da ih amnestira.

- Nije bilo pitanje može li Kampaco da igra ili ne. To nije imalo nikakve veze sa Kampacom. Moramo da održavamo integritet sistema, posebno u situaciji kada radimo upravo ono što je od nas tražila Komisija za kontrolu upravljanj­a. Tako da nisam osećao da je prikladno da izvršni direktor uđe i promeni nešto što se dešavalo već duže vreme.

Tako su došli do zaključka da klub ne izlazi sa nekim informacij­ama koje su bile neophodne. U međuvremen­u su mogli da registruju igrače koje inače ne bi mogli da registruju, što im je potencijal­no dalo konkurents­ku prednost koju inače ne bi imali. Znate reč “amnestija”. Jedino ovlašćenje koja imam kao izvršni direktor je amnestija. Amnestija znači da činite da cela stvar nestane kao da se nikada nije ni dogodila. To je ono što to znači - pojasnio je Glikman.

TO DA NAS SAVIĆ TUŽAKA OKO KAMPACA I TOPIĆA, JAVLJAJU NAM KLUBOVI EVROLIGE, KAŽE ČOVIĆ

 ?? ??
 ?? ?? Zvezda vodi borbu sa Evroligom kako bi konačno registrova­la Fakunda Kampaca za nastupe u elitnom takmičenju
Zvezda vodi borbu sa Evroligom kako bi konačno registrova­la Fakunda Kampaca za nastupe u elitnom takmičenju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia